Rīgā aizturēts vīrietis, kurš izlicies par Krievijas drošībnieku un mēģinājis izspiest naudu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknis veica vērienīgu aizturēšanas operāciju, izmeklējot naudas izspiešanu 50 000 eiro apmērā, portāls TVNET uzzināja Valsts policijā. Izmeklēšanas darbību rezultātā ir aizturēts aizdomās turētais – izspiedējs no Krievijas, kas bija maldinoši uzdevies par Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieku.

Aizvadītā gada 29. decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī vērsās Krievijas Federācijas pilsonis ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā, kas ziņoja par personu, kura no viņa izspiež naudu 50 000 eiro apmērā. Iesniedzējs norādīja, ka izspiedējs uzdevies par it kā Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieku.

Pēc informācijas saņemšanas par noziegumu nekavējoties tika veikti operatīvie pasākumi. Izmeklēšanas gaitā apstiprinājās informācija, ka notiek naudas izspiešana.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti, piesaistot Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas, izplānoja aizturēšanas operāciju.

9. janvārī, kad aizdomās turētais bija ieradies Latvijā, lai saņemtu pieprasīto naudu, viņš tika aizturēts. Naudas saņemšanas brīdī viņam tika atsavināti 10 000 eiro - summa, par kuras samaksu cietušais ar izspiedēju sākotnēji bija vienojušies. Veicot kratīšanas aizdomās turētā uzturēšanās vietā Rīgā, tika atsavināta, iespējams, viltota Krievijas Federālā drošības dienesta apliecība.

Aizturētais ir 1984. gadā dzimis Krievijas pilsonis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta pirmās daļas – par izspiešanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Norberts Trepša atzīst, ka aizdomās turētā aizturēšana bijis ļoti sarežģīts uzdevums. «Tik rafinēti noziedznieki labi pārzina policijas rīcības shēmas, tāpēc rīkoties vajadzēja ļoti gudri un pārdomāti, lai aizturēšanas operācija izdotos,» atskatoties uz paveikto, uzsver Trepša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu