Putins iesvētās ledusaukstā ezera ūdenī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins piektdien, pareizticīgo Epifānijas svētkos, izģērbās peldšortos un iegremdējās Seligera ezera ledaini aukstajā ūdenī, vēsta aģentūra «Reuters». Notikušo filmēja Krievijas mediji, kuros Putina vadoņa kulta propagandēšana nav reta parādība.

Putins uz īpaši iekārtoto iesvētīšanās vietu devās mētelī ar aitādas oderi un velteņos. Rituāls notika Seligera ezerā apmēram 400 kilometru attālumā no Maskavas.

Novilcis mēteli un zābakus, Putins iegremdējās āliņģī, pārmeta krustu un pabāza galvu zem ūdens.

Gaisa temperatūra bija apmēram -6 grādi pēc Celsija.

Krievijas Pareizticīgo baznīca svin Epifānijas svētkus, iegremdējoties svētītā ūdenī. Neskatoties uz lielo salu, pareizticīgie iegremdējas ledusaukstajā ūdenī, to dara pat bērni. Ar šiem svētkiem piemin Jēzus Kristus kristības Jordānas upē.

Putins šā gada martā kandidēs Krievijas prezidenta vēlēšanās, kurās viņa uzvara šķiet garantēta. Savas valdīšanas laikā Putins bieži apmeklējis pareizticīgo pasākumus un pastiprinājis baznīcas lomu sabiedrības dzīvē.

65 gadus vecais Putins arī nekautrējas spodrināt savu mačo tēlu un labprāt pozē bez krekla. Pagājušā gada augustā tika publiskotas fotogrāfijas, kurās puskails Putins ezerā Sibīrijā noķēris zivi, bet 2009.gadā tika publiskoti kadri ar pusapģērbtu Putinu zirga mugurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu