Pie ASV Nacionālās drošības aģentūras notikusi apšaude; viens cilvēks aizturēts

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV policija trešdien saņēma izsaukumu par apšaudi pie ASV Nacionālās drošības aģentūras ēkas Fortmīdā, Mērilendas štatā, vēsta aģentūra AP. Policija apcietināja vienu cilvēku pēc tam, kad melns automobilis ietriecās betona aizsargbarjerā.

(Papildināta ziņa.)

Fortmīdas garnizona pārstāve Šerila Filipsa telefonsarunā ar AP apstiprināja, ka apšaudē ēkas ārpusē esot ievainots viens cilvēks, kurš nogādāts slimnīcā.

«Situācija tiek kontrolēta un pašlaik nav nekādu draudu drošībai,» viņa piebilda.

Kā vēsta LETA, vēl vairākas stundas pēc incidenta, kas notika ap plkst.7 (ap plkst.14 pēc Latvijas laika) nav pilnīgas skaidrības nedz par to, kas šāvis, nedz par to, kas cietis.

NSA paziņojumā teikts, ka «apkārtnes slimnīcās nogādātas vairākas personas, taču sākotnējās ziņas šobrīd neliecina, ka ir ievainojumi, kas saistīti ar šo apšaudi».

Tomēr iepriekš NSA pārstāvis aģentūrai AFP sacīja, ka apšaudē viens cilvēks ievainots.

Savukārt televīzijas kanāla ABC vietējā filiāle ziņoja, ka apšaudē ievainoti trīs cilvēki un ka par tās sarīkošanu aizdomās turētā persona ir aizturēta.

Izmeklēšanu uzņēmies Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Kāds avots tiesībsargāšanas iestādēs aģentūrai AFP atzinis, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai notikušais bijis uzbrukums NSA.

ASV prezidentam Donaldam Trampam paziņots par apšaudi. Baltais nams «domās un lūgšanās» ir ar visiem, kurus šis notikums skāris, sacīja preses pārstāve Lindsija Voltera.

Televīzijas kanāla WRC-TV darbinieks Toms Linčs sociālajos tīklos ievietojis foto no notikušā. Telekanāls stāsta, ka melnā automobiļa priekšējā stiklā esot ložu caurumi, savukārt salonā piepūtušies drošības spilveni.

Lai arī NSA ēkas tuvumā izvietotas brīdinājuma zīmes, autovadītāji dažkārt mēdz pēc nepareiza pagrieziena attapties smagi apsargāto vārtu priekšā.

2015.gadā NSA policija šāva uz diviem cilvēkiem, kuri, atrodoties pie rūpīgi sargātās ēkas, nepakļāvās viņu rīkojumiem. Viens no tiem mira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu