Kamaniņu izlases treneris: Grūti pateikt, kas šajā trasē bija par problēmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas kamaniņu sporta izlase ir neziņā, kāpēc braucējiem neizdodas uzrādīt labus rezultātus Phjončhanas olimpiskajā trasē, atzīst komandas galvenais treneris Kaspars Dumpis.

Trīskārtējie medaļnieki Andris un Juris Šici trešdien izcīnīja sesto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu kamaniņu sporta divnieku sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš bija 14.pozīcijā.

Abas Latvijas ekipāžas aizvadīja neveiksmīgus pirmos braucienus, bet otros veica daudz sekmīgāk.

«Grūti pateikt, kas šajā trasē bija par problēmu. Tas problēmas ir visur. Labi, ka brāļi Šici izbrauca otro braucienu. Tas viņiem bija pirmais brauciens, kas viņiem izdevās salīdzinoši labi. Oskars ar Pēteri savu otro braucienu arī veica tīri veiksmīgi,» pēc sacensībām teica Dumpis.

«Paši ar treneriem nesaprotam, kas notiek ar mūsu kamanām vai pašiem sportistiem, jo redzam, kā citi atlēti nāk ārā no devītās virāžas. Viņi vēl pēc tam atļaujas pa tām kamanām kārtīgi dzīvoties un turas viss uz ledus. Savukārt mums uzreiz iet šķērsām. Šādas trases nav nekur, lai varētu pārbaudīt,» skaidroja izlases treneris.

Rudenī kontroltreniņos trase bijusi pavisam citādāka.

«Kad atbraucām uz šejieni pirms olimpiskajām spēlēm, tā vēl bija tāda kā rudenī, bet trasi lej tik daudz, ka taisne palikusi pārāk taisna. Tai bija jābūt mazliet sagāztai. Protams, tās ir atrunas, jo skaidrs, ka visiem trase ir vienāda,» secināja Dumpis.

«Ja zinātu, kas tam ir pie vainas - slidas vai regulējumi - mēs būtu situāciju atrisinājuši. Šobrīd nevaru pateikt, kas vainas. Tas nav tikai divniekiem, bet arī vieniniekiem,» pauda treneris.

Šiciem izredzes uz medaļām zuda jau pirmajā braucienā, kad tika pieļauta rupja kļūda.

«Treniņos šķita, ka kamanas viņiem slīd labi, bet šodien visi galvenie konkurenti bija krietni ātrāki. Ceru, ka brāļi būs noķērušas labas sajūtas pēc otrā brauciena. Mums caur devīto vīrāžu ir jābrauc mazliet citādāk nekā citiem, lai mēs varētu to paveikt veiksmīgi. Trasē nedrīkstam kļūdīties un tā stafetē būs atslēga,» skaidroja Dumpis.

Sacensībās vīriem labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 11.vietu, bet dāmām Ulla Zirne ierindojās 12.pozīcijā. Līdz ar to Aparjods, Zirne un Šici būs Latvijas pārstāvji ceturtdien gaidāmajā komandu stafetē.

«Vēl bija diskusijas par Ullu vai Elīzu Cauci, bet tā kā Zirnei šajā trasē ir vairāk tīru braucienu, stafetē ielikām viņu,» atklāja treneris.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu