Elektriskais Audi e-tron tver «zibeņus» Faradeja būrī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi e-tron prototips būs pirmais automobilis tirgū, kurš būs saderīgs ar 150 kW uzlādes stacijām. Nepilnu 30 minūšu laikā elektriskais apvidus automobilis tādējādi būs gatavs nākamajam braucienam, kas atbilstoši standartizētajai WLTP testa procedūrai var pārsniegt 400 kilometrus.

Lai simboliski demonstrētu jaunā Audi e-tron tehnoloģiskās iespējas, tas tika nogādāts Faradeja būrī Siemens slēgiekārtu ražotnē Berlīnē. Galvenajā zālē atrodas mājas izmēra impulsa sprieguma ģenerators, un Audi e-tron prototips ir novietots tā vidū. Ar elektrībai raksturīgajiem sprakšķiem gaismas zibšņi izgaismo 25 metrus augsto parabolisko ražotnes telpu.

Ar šo eksperimentu vācieši simboliski ataino to, par ko cilvēki ir sapņojuši jau tūkstošiem gadu: notvert zibens bultas un izmantot to enerģiju. Diemžēl arī mūsdienās zibens bultas nav iespējams izmantot, lai uzlādētu elektrisko automobili, taču inženieri ir nonākuši soli tuvāk tam, lai realizētu zibensātru uzlādi.

150 kW uzlādes stacijās Audi e-tron prototipam nepieciešamas tikai 30 minūtes, lai tas būtu gatavs nākamajam tālajam pārbrauciena posmam. Galveno lomu šeit spēlē izsmalcinātā 95 kWh litija jonu akumulatora siltumvadības sistēma.

Papildus ātrai uzlādei stacijā Audi e-tron iespējams uzlādēt arī ar maiņstrāvas lādētājiem. Kopumā autovadītāji var izmantot vairāk nekā 65 000 uzlādes staciju visā Eiropā. Turpmākajos gados to skaits ievērojami palielināsies.

Līdz ar ieiešanu tirgū Audi nodrošinās e-tron klientiem vieglu pieeju gandrīz 80 procentiem uzlādes staciju ar patentētiem uzlādes pakalpojumiem.

Lai sāktu uzlādi, būs nepieciešama viena karte, kuru varēs iegūt, reģistrējoties myAudi portālā. Taču procedūra kļūs vēl ērtāka, izmantojot Plug & Charge funkciju, kas tiks ieviesta 2019. gadā. Karte vairs nebūs nepieciešama – automobilis pats sevi autorizēs un atslēgs uzlādes staciju.

Audi e-tron būs pieejami arī dažādi risinājumi baterijas uzlādei mājās. Standarta mobilā uzlādes sistēma var tikt izmantota divos veidos: ar uzlādes jaudu līdz 2,3 kW no parastas rozetes un ar 11 kW jaudu, ja tā savienota ar 400 voltu trīs fāžu tīklu. Atsevišķi būs pieejama arī 22 kW uzlādes sistēma mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu