Apbrīnojami - katalonietis kājām mēro Baltijas ceļu. Tu arī tā varētu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šodien Rīgā pie Brīvības pieminekļa ieradās katalonietis Džordi Arrufats, kurš kājām mēro Baltijas ceļu aptuveni 700 kilometru garumā.

Tā kā Katalonija jau vairākus gadus tiecas iegūt neatkarīgas valsts statusu, tad Baltijas ceļš un mūsu valstu neatkarība ir iedvesmojuši sportisko kungu iepazīt ne vien Baltijas ceļa norisi, bet arī fiksēt dalībnieku atmiņas par šo akciju.

«Es apbrīnoju, kā Latvija, Lietuva un Igaunija pirms simts gadiem pateica, ka centīsimies nonākt pie pašnoteikšanās, un, lūk, jūs esat šeit. 1919. gadā jūs tikāt okupēti un tāpat teicāt, ka vēlaties turpināt būt kā nācija. Un tas viss mani ļoti aizkustina,» tā par savu motivāciju realizēt šādu akciju saka Džordi Arrufats.

Viņš stāsta, ka jūtas ļoti laimīgs, ka veiksmīgi ticis līdz Rīgai. «Kad sāku gājienu Tallinā pirms septiņpadsmit dienām, pats sev pateicu, ka neraudzīšos uzreiz uz visu maršrutu līdz Rīgai un tad tālāk līdz Viļņai, bet skatīšos uz to, kas jānoiet katru dienu. Un tā soli pa solim nonācu līdz robežai, un nu esmu jau šeit Rīgā,» atklāj sportiskais kungs.

Pirms šīs akcijas Džordi Arrufats trenējās Barselonā, kā rezultātā viņam radās nelielas veselības problēmas kājām, tāpēc nācies mainīt iešanas gaitu un stilu. Apmeklējot ārstu un saprotot, kā veiksmīgāk un labāk pieveikt tik daudz kilometru, līdz šim brīdim nekādas veselības problēmas nav bijušas.

Katru dienu Džordi noiet 20 līdz 30 kilometru, kas esot optimālais attālums vienai dienai. «Es fiziski noguris neesmu, bet emocionāli gan, jo septiņpadsmit dienas ir bijis jāceļas agri, jāplāno maršruti un jāmeklē pieturvietas. Tāpat es intervēju cilvēkus, kuri piedalījās Baltijas ceļā 1989. gadā. Tagad četras dienas būšu šeit, un otrdien jau došos tālāk uz Latvijas robežu, lai sasniegtu galamērķi – Lietuvu, Viļņu,» savus tuvāko dienu plānus atklāj Baltijas ceļa veicējs. Viļņā viņš plāno ierasties 4. vai 5. jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu