ASV iekļūst PČ pusfinālā, kur pretī stāsies Latvijas - Zviedrijas dueļa uzvarētāji

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules hokeja čempionātā Dānijā ceturtdien tiks noskaidroti visi četri pusfinālisti. Kā pirmie labāko četriniekā iekļuvuši ASV hokejisti, kuri Herningā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Čehijas izlasi. Amerikāņiem sestdien Kopenhāgenā pusfinālā pretī stāsies Latvijas un Zviedrijas dueļa uzvarētāji.

Pirmajā trešdaļā amerikāņi izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, kad pa vienam precīzam metienam izpildīja Patriks Keins un Kems Etkinsons.

Tiesa, otrajā periodā čehi atbildēja ar to pašu, jo ar vārtu guvumu izcēlās Mihals Ržepīks un Martins Nečass. Tādējādi pēc divām trešdaļām tablo vēstīja kaujiniecisko neizšķirtu 2:2.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, bet ASV valstsvienību 47. minūtē no jauna vadībā izvirzīja Keins, gūdams savus otros vārtus mačā. Tie pēcāk arī izrādījās šīs cīņas uzvaras vārti.

Keins ar 19 rezultativitātes punktiem (8 vārti + 11 piespēles) izvirzījies turnīra rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Otro vietu ar 17 punktiem (9+8) ieņem Somijas izlases līderis Sebastians Aho.

ASV hokejisti pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši pēc gada pārtraukuma.

Tikmēr paralēli notikušajā mačā Kanādas hokejisti Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā ar 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) pagarinājumā pieveica savu principiālo pretinieci Krieviju.

Kanādas hokejisti pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši ceturto gadu pēc kārtas.

Vēlāk ceturtdien tiks aizvadīti arī pārējie divi ceturtdaļfinālā. Kopenhāgenā Latvijas valstsvienība sacentīsies pret pašreizējo pasaules čempioni Zviedriju, kamēr Herningā Somija sacentīsies pret Šveici.

Latvijas un Zviedrijas pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar ASV, kamēr Kanādai pretī stāsies Somija vai Šveice.

Šajā pasaules čempionātā pusfināli notiks sestdien, kamēr cīņas par medaļām norisināsies svētdien.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilga līdz 15. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpina cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas (Baltkrievija un Dienvidkoreja) spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu