Hārtlijs «Avangard» komandā par asistentiem piesaista savējos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sev par palīgiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Omskas «Avangard» izraudzījies tautieti Žaku Klutjē un latvieti Aldi Āboliņu, informē vienība.

57 gadus vecais kanādietis Hārtlijs pagājušajā nedēļā tika apstiprināts par «Avangard» galveno treneri, vienojoties par sadarbību uz diviem gadiem. Viņš šo amatu apvienos ar darbu Latvijas izlasē.

Jau iepriekš bija zināms, ka darbā ar «Avangard» viņam palīdzēs cits kanādietis Maiks Pelīno un Dmitrijs Rjabikins, kamēr ar vārtsargiem strādās Sergejs Zvjagins. Savukārt tagad Omskas klubs apstiprinājis, ka treneru kolektīvam pievienosies arī Klutjē, kurš ar Hārtliju strādā Latvijas izlasē, un arī videotreneris Āboliņš.

«Ar Klutjē kopā esam strādājuši jau daudzus gadus - gan Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gan Amerikas hokeja līgā (AHL), gan Šveicē, gan Latvijas izlasē,» izteicās Hārtlijs.

«Komandai pievienosies videotreneris Āboliņš, kurš arī strādā valstsvienībā. Tāpat esmu priecīgs, ka varēšu strādāt ar Pelīno, Zvjaginu un Rjabikinu.»

Hārtlijs pie Latvijas izlases stūres ir bijis divas sezonas, šomēnes trenerim pasaules čempionātā valstsvienību aizvedot līdz ceturtdaļfinālam, kurā tā nebija bijusi kopš 2009.gada.

Pērn Hārtlija vadībā Latvijas izlasei pasaules čempionātā Vācijā tikai nedaudz pietrūka, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, komandai ieņemot desmito vietu, kamēr šogad Dānijā tika izcīnīta astotā vieta.

Hārtlijam ir liela pieredze darbā NHL, kur viņš ir trenējis trīs klubus. No 1998. līdz 2003. gadam viņš vadīja Kolorādo «Avalanche» komandu, kurā pirmajās divās sezonās vēl spēlēja Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. No 2003. līdz 2008. gadam viņš bija Atlantas «Thrashers» galvenais treneris, bet no 2012.gada līdz 2016.gadam Hārtlijs stūrēja Kalgari «Flames» klubu.

Kanādietis 2011./2012. gada sezonā strādāja arī Šveices augstākās līgas (NLA) klubā Cīrihes «Lions», kurā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, aizvedot komandu līdz valsts čempionu titulam.

Trenera karjeru Hārtlijs sāka 1987.gadā, sākumā strādājot ar Kanādas junioru klubiem, bet 1993.gadā viņš pārcēlās uz AHL, kur vadīja Kornvolas «Aces» un Hēršijas «Bears» komandu, ar kuru 1997.gadā izcīnīja Kaldera kausu.

Savukārt ar Kolorādo «Avalanche» Hārtlijs 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

Hārtlijs 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

Omskas «Avangard» aizvadītajā sezonā ar zināmām grūtībām sasniedza Gagarina kausa izcīņu, kur Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 3-4 zaudēja Ufas «Salavat Julajev» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu