Kubas aviokatastrofas upuru skaits palielinās līdz 111

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien Kubā notika traģiskākā aviokatastrofa 30 gadu laikā - nogāžoties pasažieru lidmašīnai, bojā gāja 110 pasažieri. Nedēļas nogalē tika ziņots par trim izdzīvojušajām sievietēm smagā stāvoklī, taču viena no viņām - 23 gadus vecā Gretele Lendrova - pirmdien no gūtajiem savainojumiem mirusi. Līdz ar to katastrofas upuru skaits palielinājies līdz 111.

Lendrova bija inženierzinātņu studente un dejoja flamenko.

Pārējās divas izdzīvojušās sievietes - 19 gadus vecā Mailena Diasa un 39 gadus vecā Emīlija Sančesa - joprojām ir kritiskā stāvoklī.

Ārvalstu medijos izskanējis, ka avarējusī lidmašīna bija būvēta 1979.gadā.

Meksikas civilās aviācijas aģentūra apturējusi Meksikas uzņēmuma «Aerolineas Damojh» darbību. Tas izīrēja lidmašīnu Kubas nacionālajai aviosabiedrībai.

Meksikas aģentūra paziņoja, ka tiekot ļoti stingri pārbaudīts, vai «Aerolineas Damojh» ievēro visas regulas un noteikumus.

Lidmašīna nogāzās neilgi pēc pacelšanās no lidostas Havanā. Lidmašīnas apkalpe bija Meksikas pilsoņi, bet vairums pasažieru bija kubieši, jo tas bija iekšējais reiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu