Bumbas sprādzienā Lībijā nogalināti vismaz septiņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lībijas austrumu pilsētas Bengāzī centrā ceturtdienas vakarā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis, nogalinot vismaz septiņus cilvēkus un ievainojot apmēram 20, paziņoja drošības spēku ierēdnis.

Sprādziens notika pie viesnīcas «Tibesti» dzīvas satiksmes ielā, kur daudz cilvēku bija izgājuši svinēt islāma svētā mēneša ramadāna laikā.

Visi sprādziena upuri bija civiliedzīvotāji.

Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu, bet ierēdnis vainoja tajā «teroristu šūniņas, kas grib darīt zināmu, ka Bengāzī nav droša».

Lībijā valda haoss kopš 2011.gada sacelšanās, kas sākās Bengāzī un kurā tika gāzts un nogalināts diktators Muammars Kadafi.

Ģenerālis Halīfa Haftars pērn jūlijā paziņoja par Bengāzī «pilnīgu atbrīvošanu» trīs gadus pēc tam, kad viņa spēki uzsāka militāru operāciju, lai atkarotu pilsētu džihādistiem.

Pilsētā tomēr turpinājās sadursmes un uzbrukumi, tostarp uzbrukumi diplomātiskām iestādēm un drošības spēkiem.

Haftars atbalsta parlamentu, kas bāzēts Lībijas austrumos, savukārt ar to konkurējoša un ANO atbalstīta nacionālās vienotības valdība darbojas galvaspilsētā Tripolē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu