Iedzīvotāji Baložos pašu spēkiem dzēš ugunsgrēku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Vakar vakarā Baložu mežā izcēlies ugunsgrēks, kuru dzēst līdzējuši vietējie iedzīvotāji, portālam TVNET pastāstīja notikuma aculiecinieks.

Kā ziņo portāla TVNET lasītājs, ugunsgrēka cēlonis visticamāk bijusi nepārdomāta rīcība ar uguni.

Tā kā ugunsgrēks sācies tikai 500 metru attālumā no daudzdzīvokļu ēkas, vietējie ātri reaģējuši, un, nesagaidot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), pieņēma lēmumu cīnīties ar liesmām pašu spēkiem.

Vēja ietekmē ugunsgrēks pieņēmies spēkā lielā ātrumā. Sākumā liesmas mēģināts apdzēst ar zariem. Brīdī, kad tās bijušas jau cilvēka augumā, talkā nācis viens no tuvējiem iedzīvotājiem – bijušais zemessargs.

Esot pieņemts lēmums darīt visu, lai uguns netiek līdz mājai, tāpēc vietējie puiši sākuši rakt tranšeju un vākt malā visus sausos zarus, kas pēc meža tīrīšanas joprojām atrodas mežā. Uguns pletusies plašumā, bet vietējie iedzīvotāji paspēja to lokalizēt pašu spēkiem.

Bērzu ielas iedzīvotāji saka milzīgu paldies bērniem – Rojam, Karlīnai un Matīsam, kuri pirmie pamanīja dūmus un skrēja uz mājām pateikt vecākiem, lai izsauc glābējus, Smilšu ielas 6 iedzīvotājiem par iesaistīšanos un VUGD darbiniekiem.

Par notikušo informēta gan Valsts, gan Reģionālā pašvaldības policija.

Kā informē VUGD pārstāve Inta Palkavniece, 30. maijā plkst. 19.54 saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Baložiem. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka 8000 kvadrātmetru platībā deg mežs.

Ugunsdzēsēji kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem veica dzēšanu. Plkst. 22.16 tika ierobežota ugunsgrēka izplatība un notikuma vietā dzēšanas darbus turpināja Valsts meža dienests.

Šorīt plkst. 5.56 saņemts izsaukums uz to pašu notikuma vietu – Ķekavas novada Baložiem, kur deg mežs. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka izplatīšanās draudi nepastāv un dzēšanu veic Valsts meža dienests.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu