Gvatemalas policija vulkāna izpostītā ciemā izglābj mazu meitenīti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gvatemalas policija sociālajos tīklos publicējusi video, kurā redzams, kā policisti pēc postošā vulkāna izvirduma no mājas izceļ mazu meitenīti. Svētdien notikušais izvirdums apracis vulkāniskajos putekļos vairākus ciemus un laupījis 75 cilvēku dzīvības. Vēl gandrīz 200 cilvēku tiek uzskatīti par pazudušiem.

Mazā meitenīte tika izglābta no mājas, ko bija skāris Uguns (Fuego) vulkāna izvirdums.

Izglābta tika arī meitenes ģimene. Visi izglābtie tika nogādāti slimnīcā tuvākajā pilsētā, policija apstiprināja aģentūrai «Reuters».

Kamēr glābēji pelnu pārklātajās zonās turpina meklēt mirušos un pa retam arī kādu izdzīvojušo, daži gvatemalieši atgriezušies sapostītajās mājās pēc mantām un mājdzīvniekiem. Radiostacijas «Enisoras Unidas» žurnālists intervēja Ignasio Lopesu, kurš devās prom no savas izpostītās mājas ar mugursomu plecos un suni rokās.

Uz žurnālista jautājumu par pazudušiem tuviniekiem viņš atbildēja, ka nezinot, kur atrodas māsa.

Ignasio dzīvo nelielajā ciematiņā Elrodeo, kas atrodas netālu no Eskvintlas.

Glābēji turpina darbu vulkāna izvirduma skartajos reģionos.

Otrdien Uguns vulkāns vēlreiz eksplodēja un varasiestādes izsludināja jaunu evakuāciju. No vulkāna plūst lava un vulkāniskās gāzes.

Svētdienas izvirdums bija lielākais šajā reģionā pēdējo 40 gadu laikā. Izvirduma laikā virs vulkāna pacēlās dūmu stabs līdz pat 10 kilometru augstumā, noklājot vairākus ciemus ar putekļiem.

Evakuējušies vairāki tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu