Londonā izcēlies ugunsgrēks dzīvojamajā ēkā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

14.jūnijā aprit gads kopš dzīvojamās ēkas «Grenfell Tower» traģiskā ugunsgrēka Londonā, kurā bojā gāja 72 cilvēki. Naktī, kad Londonā sākās pirmie piemiņas pasākumi, Levišamas rajonā izcēlās ugunsgrēks kādā 20 stāvu ēkā, no kuras nācās evakuēties apmēram 180 cilvēkiem, ziņo «The Guardian».

Ugunsgrēka vietā ieradās gandrīz 60 ugunsdzēsēji astoņās ugunsdzēsības mašīnās.

Pateicoties ugunsdrošības sistēmai, kas izsmidzināja ūdeni, ugunsgrēks neizpletās līdz «Grenfell Tower» apmēriem un plkst. 6.02 - divas stundas pēc izcelšanās - tika savaldīts.

Ēkas iedzīvotāji sūdzas, ka neesot dzirdējuši trauksmes signālus. «Logi bija atvērti, bet mēs nedzirdējām nekādu trauksmes sirēnu. Vīrietis no pretējās mājas kliedza «uguns», un tas mani pamodināja,» stāsta 27 gadus vecais Niks Čeuks. «Izgāju uz balkona un redzēju dūmus. Pēc tam mēs evakuējāmies, es pieklauvēju pie visu kaimiņu durvīm mūsu stāvā un noskrēju lejā.»

«Tā kā šodien ir Grenfelas gadadiena, pirmā doma bija vienkārši tikt laukā,» viņš sacīja.

Aculiecinieku uzņemtajos video redzams, kā no dzīvokļa 13. stāvā nāk dūmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu