Zuarguss: Es sievietēm novēlu būt kleitās... (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Šogad jūnijā jau tradicionāli apgriezienus uzņem iniciatīva «30 dienas kleitās», kad arī televīzija sievietēm «STV Pirmā!» mudina dāmas svinēt sievišķību un visu mēnesi tērpties svārkos vai kleitās.

Tieši tāpēc arī vienīgajā sarunu šovā sievietēm «Starp mums runājot» neiztrūkstošs jautājums visiem kungiem ir – kādas sievietes viņiem patīk labāk – tērptas kleitās vai biksēs? Skolotājs un domātājs Zuarguss, kurš jau šovakar viesosies sarunu šovā, atzīst, ka visām sievietēm novēl tērpties kleitās.

Zuarguss uzskata, ka izglītības sistēma mūs maskulinizē, tāpēc ir ļoti svarīgi sievietēm atrast savu sievišķību. Gluži tāpat kā vīriešiem «noķert» sajūtu, kas atraisa viņos vīrišķību. «Tev ir jāatrod kodols. Un tad vari variēt – gribi tajā «iet» vai negribi. Un kleita palīdz «noķert» savu sievišķību,» atzīst Zuarguss.

Tāpat domātājs ir pārliecināts, ka sievietes loma jau sen vairs nav tikai stāvēt pie plīts, kas ir viduslaiku un baznīcas ietekmē radies stereotips. «Sievietēm ir jāvar sajust, ko viņa spēj sasniegt profesionāli. Sievietēm ir tie paši dotumi, kas vīriešiem, tikai varbūt ar citu «leņķi».» Tā Zuarguss.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu