Audi prezentē jauno A1 Sportback

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

2010. gadā klajā nāca jauns Audi modelis - mazās klases A1, bet šogad tirgū debitēs kompaktā modeļa otrā paaudze. Jauno Audi A1 Sportback raksturo svaigs dizains, un auto konceptuāli veidots kā pilsētvidei, tā arī garākiem braucieniem.

A1 Sportback garums ir ievērojami palielinājies – tagad ar papildu 56 milimetriem tas sasniedz 4,03 metrus. Vienlaikus automašīnas platums ir palicis teju nemainīgs – 1,74 metri. Jaunās paaudzes A1 ir 1,41 metrus augsts. Auto platums un īsās virsbūves pārkares nodrošina sportisku izskatu. Audi A1 priekšskatā dominē platā un zemu novietotā priekšējā radiatora reste un sānu gaisa ieplūdes atveres. Audi A1 Sportback ir pieejams desmit krāsās, bet kompaktā modeļa jumts pēc izvēles var būt kontrastējošā krāsā no A balsta līdz jumta malas spoilerim. Edition modelis, kura pamatā ir S line apdare, ir īpaši atšķirīgs. Tas demonstrē A1 dizainu ar atšķirīgiem kontrastiem. Lielie 18 collu diski bronzas, baltā vai melnā krāsā atkarībā no ārējās apdares uzliek spēcīgus akcentus.

LED priekšējie lukturi un LED aizmugurējās gaismas ir tumši tonētas tāpat kā leģendārajam astoņdesmito gadu Audi Sport quattro.

Sportiskākais salons kompaktklasē – tas bija izvirzītais mērķis, veidojot auto salona dizainu. Audi A1 Sportback salons ir orientēts uz vadītāju. Jaunā modeļa dizainā īpaši piesaista sportiskās gaisa ventilācijas atveres un digitālais instrumentu panelis jeb Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma.

Visas vadības ierīces un arī pēc izvēles pieejamais MMI skārienjutīgais displejs ir orientēts uz vadītāju.

Jaunais Audi A1 Sportback ir kļuvis lielāks ne tikai ārēji - vairāk vietas ir kā braucējiem, tā arī bagāžai. Bagāžnieka ietilpība ir palielinājusies par 65 litriem un tagad standartā ir 335 litri. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem tā palielinās līdz 1090 litriem. A1 bāzes versija ir aprīkota ar pilnībā digitālu, augstas izšķirtspējas Audi virtuālo vadītāja informācijas sistēmu, 10,25 collu displeju un daudzfunkcionālu stūri. Kā papildu aprīkojums Audi A1 Sportback pieejama skaņas sistēma Bang & Olufsen Premium ar vienpadsmit skaļruņiem un 560 vatu jaudu.

Foto: Audi
Audi A1 Sportback autovadītāja palīgsistēmas ir pārņemtas no pilnizmēra klases.

Tam ir adaptīvā kruīza kontrole un standarta joslu maiņas, kas sāk darboties no 65 km/h. Savukārt Audi pre sense sistēma kontrolē, kas notiek auto priekšā. Radara sensors atpazīst bīstamas situācijas, kas saistītas ar citiem transportlīdzekļiem, gājējiem, kas šķērso brauktuvi, vai riteņbraucējiem, kas ir transportlīdzeklim priekšā pat sliktas redzamības apstākļos. Sistēma dod akustisku un vizuālu signālu, lai brīdinātu autovadītāju. Vienlaikus tā sagatavojas bremzēšanai un, ja nepieciešams, sāk automātisku avārijas bremzēšanu, lai novērstu sadursmi vai samazinātu triecienu.

Foto: Audi
Modeļu klāsts ietver efektīvus benzīna dzinējus, kuru jauda ir no 95 ZS līdz 200 ZS,

un iespēju izvēlēties starp manuālo un septiņu pakāpju S tronic automātisko pārnesumkārbu.

Pirmās automašīnas Latvijā nonāks šī gada rudenī. Latvijas cenas pagaidām nav zināmas, taču Vācijā A1 Sportback bāzes komplektācijā maksās zem 20 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu