Saspringtā vasara un sapnis par NHL. Saruna ar Teodoru Bļugeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers iepriekšējās divas sezonas pavadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas «Penguins» fārmklubā. Rezultatīvi spēlējot Amerikas Hokeja līgā, viņš saņēma uzaicinājumu pievienoties NHL vienībai, tomēr debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā latvietis aizvadītajā sezonā vēl nepiedzīvoja. Bļugeram šī būs saspringta vasara, jo līgums noslēgsies. Vai sapnis par spēlēšanu NHL piepildīsies nākamsezon?

Pagājis aptuveni mēnesis kopš Dānijā aizvadītā pasaules čempionāta hokejā, kur Latvijas izlase ar Bļugeru ierindā izcīnīja augsto 8. vietu. Ceturtdaļfinālā latvieši ar 2:3 piekāpās Zviedrijas hokejistiem, kuri pēc tam izcīnīja zelta medaļas. Bļugers spēles 32. minūtē guva vārtus un panāca neizšķirtu 1:1 cīņā pret Zviedriju.

Pēc pasaules čempionāta Bļugers kopā ar draudzeni veltīja laiku atpūtai Karību salās un ASV, taču nu viņš jau sācis treniņus, lai gatavotos nākamajai sezonai. Viņš kopā ar brāli Robertu Bļugeru, un brāļiem Artūru un Edgaru Kuldām aizvadījuši nedēļu ilgu treniņnometni Somijā, kur tika slīpēta nūjas tehnika un slidošanas meistarība.

Bļugers atzīst, ka viņš no treniņiem brīvajā laikā labprāt seko līdzi šobrīd Krievijā notiekošajam Pasaules kausam futbolā. «Skatos gandrīz katru spēli. Man ļoti patīk futbols, mīļākā izlase ir Brazīlija,» sacīja Latvijas izlases hokejists, kuram ir arī sava favorīte starp klubu komandām - Anglijas premjerlīgas vienība «Liverpool», kas aizvadītajā sezonā sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu.

Pašlaik 23 gadus vecais Bļugers jau pēdējās 9 sezonas dzīvo un spēlē hokeju Ziemeļamerikā. Intervijā viņš atklāj pieredzi, kā ir pusaudžu gados pārcelties uz dzīvi tālu prom no mājām.

2012. gada NHL jauno spēlētāju draftā Pitsburgas «Penguins» komanda Bļugeru izvēlējās ar 52. numuru. No visiem Latvijas hokejistiem ar augstāku numuru izvēlēti tikai divi spēlētāji - Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres» ar 14. numuru 2012. gadā) un Sandis Ozoliņš (Sanhosē «Sharks» ar 30. numuru 1991. gadā).

«Tas bija drusku negaidīti. Sākumā nezināju, vai braukšu uz draftu vai ne. Bija forši, ka drafts notika Pitsburgā, un mani izvēlējās tieši Pitsburgas «Penguins». Interesanta situācija. Tās ir labas atmiņas,» stāsta Bļugers.
Pēc NHL drafta Bļugers pieņēma lēmumu studēt Minesotas štata universitātē un spēlēt hokeju Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) čempionātā. Latvijas hokejists studentu hokejā pavadīja četras sezonas, turklāt ieguva izglītību sporta menedžmentā.

Bļugeram aizvadītā sezona izdevās rezultatīva - Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārajā čempionātā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» komandas rindās 70 mačos viņš guva 21 vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles. Pateicoties lieliskajam sniegumam, Latvijas hokejists saņēma izsaukumu uz Pitsburgas «Penguins» komandu, tomēr debiju NHL uzbrucējs vēl nepiedzīvoja.

Ar 1. jūliju Bļugeram noslēgsies līgums ar «Penguins» komandu līdz ar to Latvijas hokejists kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Proti, jebkura cita komanda viņam varēs piedāvāt līgumu, bet Pitsburgas klubam būs tiesības paturēt hokejistu savā īpašumā, piedāvājot līdzvērtīgus nosacījumus. Bļugers savā karjerā pirmo reizi ir nonācis šādā situācijā, kad vasarā jādomā par jauna līguma noslēgšanu.

Atrodoties Pitsburgas «Penguins» komandas rīcībā, Bļugeram izdevās draudzīgi aprunāties ar pasaules hokeja zvaigznēm - kanādieti Sidniju Krosbiju un krievu Jevgeņiju Malkinu. Viņi abi latvietim teikuši atzinīgus vārdus par Latviju un tās pilsētām - Rīgu un Jūrmalu, kur pavadītais laiks esot bijis patīkams. Varbūt tās ir tikai pieklājības frāzes, tomēr šie slavenie hokejisti labi zina, kur atrodas Latvija!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu