Bali salā pēc vulkāna izvirduma slēgta starptautiskā lidosta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Indonēzijai piederošajā Bali salā piektdien tika slēgta Denpasaras starptautiskā lidosta pēc vulkāna izvirduma, kurā ir izmesti biezi dūmi un pelni 2000 metru augstumā, paziņoja lidostas amatpersona.

Bali austrumos esošā Agunga vulkāna izvirduma dēļ jau ceturtdien tika atcelti vismaz 48 avioreisi, skarot vairāk nekā 8000 pasažieru.

Pēc ceturtdien notikušā izvirduma kādas lidmašīnas pilots pamanīja vulkāniskos pelnus 6900 metru augstumā, tāpēc tika nolemts lidostu slēgt piektdien no plkst.3.00 līdz plkst.19.00 pēc vietējā laika (no plkst.22.00 ceturtdien līdz plkst.14.00 piektdien pēc Latvijas laika).

«Pamatojoties uz meteoroloģijas aģentūras prognozi, vulkāniskie pelni piektdienas rītā sasniegs lidostu,» paziņoja lidostas preses sekretārs, piebilstot, ka ir iespējama lidostas slēgšanas laika pagarināšana.

Vulkāniskie pelni ir bīstami lidmašīnām, jo tie padara skrejceļus slidenus un var iekļūt lidmašīnu dzinējos.

Neraugoties uz izvirdumu, Indonēzijas vulkanoloģijas aģentūra nepaaugstināja šī vulkāna statusu un tas vēl arvien ir trauksmes līmenī.

Agunga vulkāns atkal kļuva aktīvs pērn, un kopš tā laika ir notikuši periodiski šī vulkāna izvirdumi.

Pēdējā lielajā Agunga izvirdumā 1963.gadā gāja bojā apmēram 1600 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu