Civic Type R kļūst par ātrāko priekšpiedziņas auto Silverstonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc diviem Honda Civic sasniegumiem Type R 2018. gada izaicinājumā Magny-Cours un Spā-Frankošampas trasēs hečbeks ir uzstādījis jaunu apļa rekordu priekšpiedziņas automobiļiem Silverstonas GP trasē Lielbritānijā. Līdzšinējais rekords gan arī piederēja Honda, un tas tika uzstādīts ar iepriekšējās paaudzes Civic Type R 2016. gadā.

Jauno rekordistu vadīja trīskārtējais britu salonautomobiļu (BTCC) čempions Mets Nīls, kurš šogad ar Honda Civic Type R startē Halfords Yuasa Racing komandas sastāvā.

Silverstonas GP ir 5,89 km trase ar liela ātruma taisnēm un līkumiem. Tie apvienoti ar tehniski sarežģītāk izbraucamiem posmiem, kuros nepieciešams precīzs automobiļa novietojums. Optimizētais 2,0 litru VTEC TURBO dzinējs ļāva Nīlam maksimāli izmantot taisnes un strauji paātrināties plūstošajos līkumos.

Runājot par apļa rekordu, Mets Nīls sacīja: «Vislielākā Type R priekšrocība, manuprāt, bija stabilitāte ātrajos līkumo, ko sniedza aerodinamikas un jaunās uzlabotās piekares sistēmas kombinācija. Tādos līkumos kā «Copse» un «Stowe» Hangar taisnes beigās var iebraukt ar lielu ātrumu un izcilu pārliecību.»

Jaunais Silverstonas trases apļa rekords (2 minūtes 31,32 sekundes) ir ceturtais apļa rekords, kas uzstādīts ar jauno Honda Civic Type R. 2017. gada aprīlī Type R kļuva par ātrāko priekšpiedziņas sērijveida auto Nordšleifes trasē ar apļa laiku 7 min 43,8 s. 2018. gada izaicinājums Type R sākās ar WTCR pilota Estebana Gerieri apļa rekordu Magny-Cours GP trasē Francijā (2 minūtes 1,51 sekundes), pēc tam Bertrāns Bagete ar šo pašu automobili izbrauca Spā-Frankošampas trasi Beļģijā 2 minūtēs 53,72 sekundēs.

Šogad Honda plāno pārspēt vēl dažus rekordus. Pārējos Type R 2018. gada izaicinājuma braucienos piedalīsies bijušais Formula 1 pasaules čempions un pašreizējais NSX Super GT pilots Džensons Batons (Lielbritānija) un WTCR pilots Tjagu Monteiru (Portugāle).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu