Tramps uzgriež muguru karalienei un izraisa sašutumu pasaules medijos (37)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV prezidents Donalds Tramps šajās dienās ir ieradies pirmajā oficiālajā vizītē Lielbritānijā, un tā ietvēra arī tikšanos ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II. Jau no vizītes pirmajām minūtēm ASV prezidentam pamatīgas grūtības sagādāja karaliskās ģimenes etiķetes ievērošana, kas izraisījusi pamatīgu sašutumu pasaules medijos un sabiedrībā.

Etiķetes un labu manieru pārzinātāji Trampa aroganci pamanījuši jau tikšanās pirmajās minūtēs, kad ASV prezidents, kārtīgi sakratījis karalienes roku. Jāteic gan, ka karaliskā nama pārstāvji nepalika atbildi parādā. Kad Elizabete II Trampu iepazīstināja ar savu personīgo asistenti, viņa atbildēja ar līdzīgu rokasspiedienu, turklāt paša Trampa manierē prezidentu pavilka sev tuvāk.

Vēl viens klajš karaliskās ģimenes etiķetes pārkāpums novērots, kad Tramps ar Elizabeti II devās pie godasardzes. Arī šeit jau pirmajās sekundēs kļuva skaidrs, cik vienaldzīgs ASV prezidents ir pret pieņemtajām normām, jo aizsteidzās priekšā karalienei, liekot viņai uz brīdi apjukt iekams izvēlēties, pie kura sāna tālajam viesim nostāties.

Šis misēklis acumirklī sacēla komentāru vētru sociālajos tīklos, kur ne reti tiek norādīts, ka ASV prezidents visticamāk zina, kā būtu jāuzvedas vizītē Vindzoras pilī pie Lielbritānijas karalienes, taču apzināti neievēro pieņemtās normas.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu