Tramps tomēr uzskata, ka Krievija iejaukusies ASV vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka piekrīt ASV izlūkdienestu secinājumiem par Krievijas centieniem iejaukties ASV 2016.gada vēlēšanās. Tramps atrunājas, ka pirmdien notikušajā samitā ar Putinu esot pārteicies un patiesībā neesot gribējis nonākt pretrunās ar paša valsts specdienestu atzinumiem.

Trampa nevēlēšanās iebilst Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam izraisīja sašutumu ASV - kā demokrātu, tā arī republikāņu vidū.

«Man bija stingra pārliecība - kaut arī Krievijas rīcībai nebija nekādas ietekmes uz vēlēšanu iznākumu, ļaujiet man to paust pilnīgi skaidri, un es esmu to darījis vairākkārt, ka es piekrītu izlūkošanas kopienas secinājumam, ka Krievijas iejaukšanās 2016.gada vēlēšanās notika,» Tramps sacīja Baltajā namā.

Tramps arī atzina, ka viņš izteicies nepareizi, kad Helsinkos ar Putinu kopīgajā preses konferencē sacījis, ka «neredz nevienu iemeslu, kāpēc tā būtu bijusi» Krievija, kas iejaucās vēlēšanās, šādi radot iespaidu, ka viņš piekrīt Putina viedoklim, nevis paša izlūkdienestiem.

«Teikumam vajadzēja skanēt «es neredzu iemeslu, kāpēc lai es tā neuzskatītu» vai «kāpēc lai tā nebūtu bijusi Krievija», nevis «kāpēc lai tā būtu bijusi»,» nedaudz vairāk nekā diennakti pēc samita centās atrunāties Tramps.

Tramps pēdējo nedēļu aizvadījis Eiropā - NATO samitā Briselē, vizītē Lielbritānijā un samitā ar Putinu Helsinkos. Visos šajos pasākumos Trampu pavadīja dažāda mēroga skandāli un reakcijas uz Trampa izteikumiem, tomēr vislielāko rezonansi izraisīja tieši pēdējā tikšanās.

Pavisam neilgi pirms Trampa paziņojuma, ka viņš samitā esot vienkārši pārteicies, ASV senāta republikāņu līderis Mičs Makonels adresēja publisku paziņojumu ASV sabiedrotajiem NATO un Eiropā, vēsta aģentūra AP. «Eiropas valstis ir mūsu draugi, bet Krievija tāda nav,» viņš sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu