Liene Greifāne atklāj, kāpēc vecumdienās negribētu atrasties uz skatuves

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

No 5. līdz 8. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies festivāls «Laima Vaikule Jūrmala Rendez Vous». 5.jūlijā festivāla atklāšanas svētkos ar eleganci, sievišķību izcēlās dziedātāja Liene Greifāne, kura bija izvēlējusies divus tērpus - vienu skatuvei, otru aizkulisēm. Tāpat māksliniece izdevusi jaunu dziesmu un gaida rezultātus no prestižas Maskavas režijas skolas.

Dziedātāja Liene Greifāne, apmeklējot dziedātājas Laimas Vaikules festivālu «Laima Vaikule Jūrmala Rendez Vous», izvēlējās divus tērpus, vienu skatuvei, vienu, lai, baudot pasākuma norisi, godinātu festivāla atklāšanas svētkus.

Uz skatuves Liene kāpa zīmola «FL fashion» radītajā kleitā, kura viņai lika justies kā meža dīvai, gaisīgi, sirsnīgi un skaisti.

Foto: facebook.com

Toties otra kleita, ar kuru māksliniece baudīja pašu pasākumu, bija veikala «Marta» sarūpētā zīmola «Vivaseta» kleita, kuru veikals aizdeva māksliniecei uz pasākuma laiku.

«Māksliniekam būt ir grūti, jāapmeklē daudzi pasākumi, visiem vajag jaunu, skaistu kleitu, un tas prasa lielus tēriņus. Paldies veikalam par iespēju aizņemties tērpu, kleita man piestāv, pašai liekas, ka tā ir kā šūta speciāli man,» smaida Liene.

Foto: Nauris Garkaklis

Kleitas izvēlē priekšroka dota elegantumam un kulturālajiem rāmjiem, lai radītu un justu svinīgumu, Liene piemetina, ka abi tērpi kopā ar Unas Gerkulovičas grimu un Ilonas veidoto frizūru lika viņai justies kā princesei.

Liene bija viena no retajām pašmāju māksliniecēm, kura koncerta mēģinājuma laikā saglabāja mieru, baudīja procesu un neizrādīja ne mazākās stresa pazīmes, vēlāk Liene skaidroja, ka tas tāpēc, ka viņa neredz jēgu uztraukties par to, ko tāpat nevar ietekmēt, turklāt cilvēki dara visu, kas viņu spēkos, lai viss izskatās un izklausās lieliski.

Foto: Nauris Garkaklis

«Skolā pārtraukums, eksāmeni beigušies, tagad stājos Maskavas filmu institūtā, kur vēlos nonākt budžeta grupā. Parādījās brīvais laiks, un sapratu, ka varu izlaist jaunu dziesmu, «Feel my love» ir jau kādu laiku sarakstīta, vienkārši gaidīja īsto mirkli. Vasara tikko iesākusies, kaut gan pēc datumiem liekas, tuvojas jau otrajai pusei, bet tā nav, dziesma pozitīva, vasarīga, gaisīga, piemērota sezonai un tās nestajām emocijām,» smaida Liene.

Par koncertiem māksliniece nerunā, jo visu uzmanību velta Maskavas filmu institūtam, gaidot atbildi, vai ir tikusi otrajā kārtā, kura norisināsies jau no astotā jūlija, fakts, ka atbilde vēl nav saņemta, nemulsina Lieni, zinot Maskavas ieradumus, viņa var arī 7.jūlijā uzzināt, ka nākamajā dienā jāierodas uz nākamo kārtu.

Liene nenoliedz, ka ir noilgojusies pēc publikas, bērns arī paaudzies un vakaros var doties ārā no mājas. Dziedātāja ir no tām mammām, kuras uzskata, ka līdz divu gadu vecumam mammai ir jābūt kopā ar mazuli, bet viņa apzinās, ka to var teikt, jo viņai ir paveicies ar vīru, kurš spēj nodrošināt ģimeni.

«Vēlos mācīties, vēlos labu profesiju, tādu, kura neapniktu un ļautu radoši izpausties arī septiņdesmit, astoņdesmit gadu vecumā. Tajā vecumā negribētu dziedāt uz skatuves; kaut gan mīlu dziedāšanu, tā ir mana pirmā sirdslieta, nedomāju, ka kādam gribēsies redzēt vecu čāču un to klausīties. Režija ir piepildīta ar radošumu, interesanta, veids, kā vienmēr mākslinieciski izpaust sevi,» par mācībām stāsta Liene.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu