Astoņu bērnu māte mirst, dzerot septiņus litrus kolas dienā (169)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.telegraph.co.uk

Jaunzēlandē skandālu izraisījusi kāda tiesas prāva - kādas astoņu bērnu mātes atraitnis apgalvo, ka viņa sieva mirusi no pārmērīgas limonādes «Coca Cola» lietošanas. Policijas aplēses liecina, ka sieviete dienā izdzēra vismaz septiņus litrus šā saldinātā dzēriena, raksta «Daily Telegraph».

30 gadus vecās Natašas Harisas atraitnis Kristofers Hodžkinsons vērsies tiesā, prasot noskaidrot sievietes nāves cēloņus - viņš sievas nāvē vaino tieši limonādes pārmērīgo lietošanu.

Hodžkinsons tiesai atklāja, ka viņa sievai no «Coca Cola» bija izveidojusies savdabīga atkarība - dzēriena neesamība viņai izraisīja straujas garastāvokļa maiņas un krasi pasliktināja pašsajūtu.

Vīrietis skaidro, ka veselības problēmas sievai bijušas jau vismaz gadu pirms nāves, taču abi ne brīdi nebija aizdomājušies, ka tajās varētu būt vainojama kolas dzeršana. Pāris uzskatījis, ka spēka trūkumā, biežajā vemšanā un sliktajā pašsajūtā vainojams stress, rūpējoties par abu astoņiem bērniem.

«Viņa dzēra vismaz 10 litrus kolas dienā. Pirmā lieta, ko viņa darīja no rīta, bija iedzert kolu, un pēdējā lieta, ko viņa vakarā darīja dienas izskaņā, bija dzērienu novietot pie gultas. Es nekad pat neiedomājos par kolu. Es nekad nedomāju, ka tas var nodarīt cilvēkam kaitējumu. Tā taču ir tikai limonāde, gluži kā ūdens dzeršana... Es nedomāju, ka dzēriens var tevi nogalināt,» stāsta atraitnis. Policijas izmeklētāji aplēsuši, ka sieviete dienā vidēji dzērusi vismaz septiņus litrus šīs limonādes.

Sieviete mira 2010.gadā. Autopsija toreiz uzrādīja, ka sievietei bija nopietni bojātas aknas, sirds aritmija, taču precīzu nāves cēloni noskaidrot neizdevās. Par galveno nāves cēloni tiek uzskatītas tieši sirds problēmas. Viņas atraitnis, atsaucoties uz dažādu ārstu slēdzieniem, tagad uzsācis cīņu, lai pierādītu, ka sievietes nāvē vainojama tieši kola.

Uzņēmuma «Coca Cola» pārstāvji Jaunzēlandē kategoriski noraida Hodžkinsona apsūdzības dzēriena saistībā ar sievietes nāvi.

Izmeklēšana vēl turpinās.

Komentāri (169)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu