Krievijā aizturēti 17 Navaļnija fonda dalībnieki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas policija svētdien aizturējusi 17 cilvēkus, kas strādā opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondā, paziņojis fonda direktors Romāns Rubanovs.

«Policija 17 fonda locekļus aizturēja fonda birojā, kur mēs tiešsaistē pārraidījām šīsdienas protestu. Mēs tiekam apsūdzēti par nepakļaušanos policijai,» aģentūrai «Reuters» pa telefonu no policijas iecirkņa pavēstīja Rubanovs.

Informācijas avots Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs apstiprināja, ka aizturēti 17 cilvēki no Navaļnija fonda.

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien vairākās pilsētās notika protesti pret korupciju valdībā, un Maskavā policija par dalību nesankcionētā mītiņā aizturējusi vairāk nekā 700 cilvēkus. Aizturēts arī Navaļnijs.

Viņa atbalstītāji atklāja, ka Navaļnijam jau pirmdien būšot jāstājas tiesneša priekšā.

Cilvēkus protestēt pamudinājusi Navaļnija publiskotā informācija par Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva bagātībām, kas iegūtas apšaubāmā ceļā.

Maskavas policija protestētāju skaitu aplēsusi uz septiņiem līdz astoņiem tūkstošiem. Policija lietoja asaru gāzi un stekus, lai izklīdinātu demonstrantus Puškina laukumā.

Neskatoties uz dramatiskajiem notikumiem pilsētas centrā, Krievijas telekanāli par tiem klusēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu