«Latvijas fakti»: Šajās vēlēšanās 20% «Saskaņas» vēlētāju bijuši latvieši (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šajās vēlēšanās audzis latviešu atbalsts partijai «Saskaņa», turpretī krievvalodīgo vēlētāju atbalsts latviskajām partijām palicis nemainīgs, norāda «Latvijas faktu» vadītājs, sociologs Aigars Freimanis.

Pēc «Latvijas faktu» veiktajām vairākām priekšvēlēšanu aptaujām, socioloģisko aptauju kompānija secinājusi, ka

šajās Saeimas vēlēšanās par «Saskaņu» balsojuši 80% krievvalodīgie vēlētāji, bet 20% - latviski runājošie.

Pēc Freimaņa teiktā, iepriekšējās vēlēšanās par «Saskaņu» balsoja 10% latviski runājošo.

«Salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, latviešu atbalsts «Saskaņai» ir būtiski audzis. Tiesa, nevar teikt, ka būtu notikusi kāda etniska revolūcija un «Saskaņa» būtu kļuvusi par dažādu tautību vienādi atbalstītus spēku,» uzsvēra sociologs.

Savukārt, runājot par krievvalodīgo vēlētāju atbalstu latviskajām partijām, Freimanis stāstīja, ka šis atbalsts palicis nemainīgs.

«Katru no latviskajām partijām atbalsta neliels procents krievvalodīgo. Piemēram, Nacionālo apvienību - ap 2-3%, «Vienotību» - gadu no gada ap 5-9%, bet lielākais atbalsts ir «Zaļo un zemnieku savienībai» - ap 10%,» atzina sociologs.

Kā ziņots, 12.Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija «Saskaņa» - 24 deputātu vietas. «Vienotība» jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 21, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 17 vietas.

Mārtiņa Bondara vadītā Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet Ingunas Sudrabas vadītā «No sirds Latvijai» (NSL) - septiņus, šodien preses konferencē informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu