Sociālās aprūpes centrs «Kauguri» neizpratnē par tā slēgšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrija (LM) plāno pārcelt valsts sociālās aprūpes centra (AC) «Zemgale» filiāles «Kauguri» klientus uz jaunatklāto korpusu Rīgas valsts SAC filiālē «Ezerkrasti» un «Kaugurus» slēgt, pastāstīja centra direktore Dzintra Mihailova.

Mihailova stāstīja, ka vakar centrā ieradies SAC «Zemgale» direktors Ilgonis Leišavnieks ar LM rīkojumu, ka filiāle jālikvidē. Viņš neesot varējis paskaidrot, kāpēc «Kauguri» slēdzami, tikai teicis, ka nepieciešams aizpildīt vietas «Ezerkrastu» korpusā, kurš tiek nodots ekspluatācijā. Leišavnieks esot piebildis, ka «padsmit SAC filiāļu ir par daudz».

Mihailova norādīja, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, no 27.marta filiālei tiks pārtrauktas visa veida piegādes, bet 10.aprīlī to plānots

slēgt. Viņa stāstīja, ka 36 darbinieki slēgšanas gadījumā paliks bez darba.

Pagaidām darbiniekiem nav izteikti citi piedāvājumi par darba turpināšanu, piemēram, filiālē «Ezerkrasti». Tomēr, pat ja tiks izteikts šāds piedāvājums, darbinieki to nepieņems, jo viņiem būtu jāuzņemas papildu transporta izmaksas, lai nokļūtu uz «Ezerkrastiem», piebilda Mihailova.

SAC vadītāja norādīja, ka darbinieki ir satraukti un viņu vidū sākušās runas - ja darbs tiks zaudēts, būs «jākrāmē čemodāni un jābrauc prom».

Filiāles direktore uzsvēra, ka viņai nav saprotama LM nostāja. «Visā Eiropā taisa mazus sociālās aprūpes centrus, bet «Ezerkrastos» kopā būtu vairāk par 500 cilvēkiem,» norādīja Mihailova.

«Kauguros» ir 70 klienti un viņi dzīvo pa diviem vienā istabiņā, bet citur situācija ir daudz sliktāka, jo cilvēki dzīvojot pat pa četriem vai pieciem cilvēkiem vienā istabā, stāstīja Mihailova un retoriski vaicāja, kāpēc nepārceļ cilvēkus no pārblīvētajiem centriem uz jaunizveidoto korpusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu