Latvijas pilsoņi uz Turciju var ceļot bez vīzas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 13.decembra Latvijas pilsoņi var bez vīzām vairākkārt ieceļot Turcijā un uzturēties tur līdz 30 dienām pusgada laikā. Latvijas pilsoņi ar diplomātiskajām un dienesta pasēm var bez vīzām vairākkārt ieceļot Turcijā un uzturēties līdz 90 dienām pusgada laikā.

Savukārt Turcijas diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētāji var bez vīzām vairākkārt ieceļot Latvijā un uzturēties līdz 90 dienām pusgada laikā. Tāpat ir paredzēti arī vīzu procedūras atvieglojumi Turcijas uzņēmējiem, kravas automašīnu vadītājiem (vīzu izsniegšana divu darbdienu laikā) un Eiropas Savienības izglītības programmu studentiem – pamatojoties uz vēstuli no Latvijas izglītības iestādes. Turcijas pilsoņi tiek atbrīvoti no samaksas par vīzas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu.

Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētājiem un vīzu procedūras atvieglojumiem pilsoņu pasu turētājiem šā gada 26.jūnijā līgumu parakstīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke un Turcijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Ali Tujgans (Ali Tuygan) Ārlietu ministrijā, Rīgā.

Kā ziņots iepriekš, līgumam bija jāstājas spēkā 13.decembrī, taču Turcija nebija gatava piemērot minēto līgumu. Savukārt 27.decembrī Turcijas vēstniecība Rīgā informēja Ārlietu ministriju, ka tā atsauc savu šā gada 13.decembra paziņojumu par to, ka Turcija nav gatava piemērot Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētājiem un vīzu procedūras atvieglojumiem pilsoņu pasu turētājiem un paziņoja, ka līgums tomēr ir spēkā kopš šā gada 13.decembra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu