Kļūda vai melīga izziņa?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Toms Kalniņš

Pirms vairākiem gadiem no sava īpašuma pārdevu vienu zemes gabalu. Toreiz man bija nekustamā īpašuma nodokļa parāds, kuru zemes pircējs apņēmās samaksāt, un pašvaldība pircējam izsniedza izziņu (iesniegšanai zemesgrāmatu nodaļā), kurā sacīts: «X pagasta padome apliecina, ka nekustamajam īpašumam...nav nodokļa maksājumu parādu.» Taču gadu vēlāk saņēmu no pašvaldības paziņojumu, ka man par šo pašu īpašumu tomēr ir vairāku simtu latu parāds. Visus šos gadus no pensijas maksāju gan kārtējo nodokli, gan atlīdzinu parādu, taču šo situāciju nesaprotu. Ja reiz pašvaldība izsniedza izziņu, ka manam īpašumam nodokļa parāda nav, kādēļ no manis to pieprasa?

Pašvaldībai nebija tiesību izsniegt izziņu par nodokļa parāda neesamību, ja tāds faktiski bija. Ja izziņa izsniegta kļūdas dēļ, tas tomēr nodokļa parādnieku neatbrīvo no pienākuma šo parādu nomaksāt.

Uz jautājumiem atbildēja Finansu ministrijas Nodokļu politikas departamenta Tiešo nodokļu nodaļas speciālisti.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu