Policists, kurš ASV pilsētā Fērgusonā nošāva melnādaino, aiziet no darba

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Misūri štata Fērgusonas pilsētas policists Darens Vilsons, kuram zvērinātie šonedēļ nolēma neizvirzīt apsūdzības par melnādaina pilsētas iedzīvotāja nošaušanu, tādējādi izprovocējot protestus un nekārtības visā valstī, aizgājis no darba policijā.

Paskaidrojot savas aiziešanas iemeslus, Vilsons, kurš ir baltādainais, vietējiem medijiem sacīja, ka ir nobažījies par Fērgusonas iedzīvotāju drošību un vēlas, lai nesaskaņas starp fērgusoniešiem nogludinās.

Protesti pret zvērināto pirmdienas lēmumu ir notikuši gan Fērgusonā, gan citur ASV. Fērgusonā tie izvērtās vardarbībā, kuras gaitā notika dedzināšanas un veikalu izlaupīšanas.

Par piedalīšanos masveidīgos protestos Fērgusonā un citās ASV pilsētās policija ir aizturējusi simtiem cilvēku.

Vilsons 9.augustā Fērgusonā nošāva neapbruņoto 18 gadus veco melnādaino Maiklu Braunu, jo viņam bija aizdomas, ka Braunam bija ierocis un viņš gatavojas viņam uzbrukt.

Brauna līķa sekcijā konstatēts, ka Vilsons raidījis uz Braunu sešus šāvienus, tai skaitā četrus labajā rokā un divus galvā.

Fērgusonā iedzīvotāju vairākums ir afroamerikāņi, tomēr vairākums policistu ir baltie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu