Brīvības gatves 352/358 apbūvētāja SIA «N&J» advokāti šodien Rīgas apgabaltiesā pieprasīja veikt ekspertīzi, lai noteiktu, vai Satversmes tiesas tiesnese Ilma Čepāne ir pamudinājusi Enesu Saburovu vērsties ar sūdzību tiesā un apstrīdēt būvatļaujas likumību.

Šodien Rīgas apgabaltiesā «N&J» advokāts Erlends Kalniņš lūdza tiesu apturēt tiesvedību «N&J» prasībā par zaudējumu piedziņu no Saburovas un Čepānes. Lūgumu Kalniņš pamatoja ar to, ka patlaban vēl nav pieņemts galīgais spriedums Saburovas sūdzībā par Brīvības gatves iekšpagalma apbūves likumību un šim paredzamajam spriedumam ir būtiska saistība ar zaudējuma piedziņas lietu.

Pēc viņa domām, būtu nepieciešams noteikt ekspertīzi, kurā Valsts policijas Kriminālistiskas ekspertīžu birojam būtu jāanalizē dokumenti, kas iesniegti tiesā un kurus parakstījusi Saburova. Šos dokumentus, pēc Kalniņa teiktā, iespējams, esot noformējusi Čepāne, lai gan pati Satversmes tiesas tiesnese savos paskaidrojumos apgabaltiesai noliegusi, ka viņa jebkādā veidā būtu saistīta ar Saburovu.

Čepāne paskaidrojumos tiesai norādījusi, ka viņa nav mudinājusi Saburovu apstrīdēt būvatļauju tiesā un kad Saburova vērsusies pie Čepānes pēc padoma, viņa ieteikusi lūgt palīdzību juristiem.

Pret lūgumu apturēt tiesvedību iebilda gan atbildētājas Saburova un Čepāne, gan viņu advokātes. Atbildētāju ieskatā tiesvedība nebūtu apturama, jo prasības par zaudējumu atlīdzību un administratīvā lieta nav savstarpēji saistītas.

Par pieteiktajiem lūgumiem tiesa lems pēc atbildētāju viedokļa uzklausīšanas.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien izskata «N&J» prasību par zaudējumu piedziņu no Satversmes tiesas tiesneses Čepānes un nama iedzīvotājas Saburovas, kura apkārtējo māju iedzīvotāju vārdā būvniecības likumību apšaubīja administratīvajā tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp