Baltais nams aicina Maskavu būt savaldīgai attiecībās ar Gruziju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc tam, kad pirmdien Gruzijas teritorijā nokrita, iespējams, no Krievijas armijas lidmašīnas izšauta raķete, bet Kremlis apvainoja Gruziju, ka tā pati ir šo uzbrukumu inscenējusi, otrdien Baltā nama pārstāvji aicināja Maskavu būt savaldīgai attiecībās ar Gruziju.

ASV joprojām cenšas noskaidrot pirmdienas vakara incidentu un to, vai uzbrukumā ir iesaistīta Krievija, pavēstīja ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Mats Briza.

Tomēr ASV amatpersona kategoriski noraidīja Krievijas Ārlietu ministrijas apsūdzības, ka raķeti ir izšāvusi Gruzijas lidmašīna, lai situāciju Kaukāza reģionā radītu vēl saspringtāku.

"Mēs paužam nepārprotamu nosodījumu uzbrukumam Gruzijas suverēnajai teritorijai," sacīja Briza un piebilda: "Patlaban mēs nevaram pateikt - kas ko ir darījis. Mums nav nekādu norādījumu, ka Gruzija būtu šāvusi pati uz savu teritoriju. Tas ir skaidrs."

Gruzijas atbildes reakcija šajā incidentā būs uzsvērti mierīga, norādīja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili. ASV diplomāts uzslavēja šādu Gruzijas vadītāja nostāju.

"Gruzijas puses atbilde ir apsveicama un apdomīga. Lai izvairītos no spriedzes eskalācijas, ir jācenšas rast politisks risinājums konfliktam Dienvidosetijā," sacīja Briza.

"Ir jālieto savaldīga retorika, un es ceru, ka ikviens būs tikpat apdomīgs kā Gruzija," norādīja ASV diplomāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu