Sliktākie braukšanas apstākļi šorīt Latvijas austrumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sliktākie braukšanas apstākļi šorīt ir pa ceļiem Latvijas austrumos, liecina ceļu uzturētāju «Latvijas valsts ceļi» (LVC) informācija.

Šorīt Vidzemes austrumos un Latgalē turpināja nedaudz snigt un vietām braukšanu apgrūtina uz brauktuvēm esošais sniegs un apledojuma veidošanās. Turklāt sinoptiķi brīdina, ka šodien vēl gaidāms lietus un slapjš sniegs, kas veicinās ceļu apledošanu.

Rīgas apkārtnē, Kurzemē un Zemgalē meteoroloģiskā situācija braukšanu pa galvenajiem autoceļiem neietekmē, savukārt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju no Bīriņu pagrieziena līdz Igaunijas robežai, pa Vidzemes šoseju no Alūksnes līdz Igaunijas robežai, kā arī pa Gulbenes - Pļaviņu, Gulbenes - Rēzeknes un Gulbenes - Balvu šosejām.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas un Preiļu apkaimēs. Līdzīga situācija ir arī uz vietējās nozīmes ceļiem.

«Latvijas autoceļu uzturētājs» veicot ceļu attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt bijušas iesaistītas 70 ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu