Slavenais Krievijas aktieris Nikolajs Karačencovs atmodies no komas, paziņoja Maskavas teātra «Ļenkom» direktors Marks Varšavers.

«Šodien man par to paziņoja [Karačencova] ārstējošais ārsts. Pagaidām vēl viņa plaušas ir pieslēgtas pie elpināšanas aparāta, bet, pēc ārstu domām, viņš var elpot patstāvīgi,» sacīja Varšavers.

Tomēr aktieris pagaidām nereaģē, ja viņu uzrunā, kaut arī ārsti uzskata, ka viņa stāvoklis ir uzlabojies, piebilda Varšavers. Pēdējās dienās Karačencovs arī mazliet kustina rokas un kājas, tomēr aktiera apziņa pilnībā nav atjaunojusies.

Aktieri ārstējošie ārsti gan uzskata, ka Karačencova smadzeņu funkcijas pilnībā neizdosies atjaunot, jo viņam traumētas vairākas smadzeņu daļas. Pēc operācijas veiktā izmeklēšana parādījusi, ka aktiera smadzenēs ir vairāki asinsizplūdumi un smadzeņu vielas bojājumi. Turklāt nopietni bojāta Karačencova smadzeņu labā puse. Noteiktāk viņa stāvokli varēs novērtēt, ātrākais, pēc mēneša.

Pašlaik Karačencova dzīvībai tiešas briesmas nedraud un viņa stāvoklis tiek vērtēts kā smags.

Kā jau LETA ziņoja, Karačencovs naktī uz 28. februāri cieta ceļu satiksmes negadījumā, viņa vadītajai automašīnai ietriecoties apgaismes stabā. Aktieris avārijā guva galvaskausa pamatnes lūzumu, slēgtu smadzeņu traumu, asinsizplūdumu smadzenēs un trulu vēdera traumu.

Karačencovs guvis tik smagas traumas tāpēc, ka viņa automašīnā avārijas brīdī nezināmu iemeslu dēļ vadītāja pusē neatvērās drošības spilvens. Pasažiera pusē spilvens atvērās, un aktiera sievas brālis Andrejs Kuzņecovs, kas arī atradās automašīnā, ticis cauri tikai ar smadzeņu satricinājumu. Viņš ar kādu garām braucošu automašīnu nogādāja Nikolaju Karačencovu slimnīcā, kur aktierim nekavējoties tika veikta operācija.

Kā pavēstīja teātra «Ļenkom» direktors Marks Varšavers, 27. februārī vēlu vakarā Nikolajs Karačencovs uzzinājis par sievasmātes nāvi. To viņam paziņojusi sieva, kas atradās savas mātes dzīvoklī. Aktieris devies uz turieni un pa ceļam iebraucis pēc sievas brāļa. Taču ceļā viņš nenovaldīja automašīnas stūri un ietriecās apgaismes stabā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp