Ja tradicionālie rīsu ēdieni apnikuši, var pagatavot kaut ko eksotiskāku, piemēram, rīsus indiešu gaumē.
Basmati rīsi indiešu gaumē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izejvielas:
Basmati rīsi 300 g
Ghi sviests 50 ml
Kardamons 5 g
Kumīns 5 g
Sauss fenhelis 5 g
Kurkuma 1 tējkarote
Sauss koriandrs 5 g
Dzidrināts sviests 50 ml
Svaiga citrona miziņa no 1 citrona
Indijas rieksti 50 g
Kaltēti augļi 100 g
Sāls, cukurs pēc garšas
Kā pagatavot?
Katlā uzkarsē ghi sviestu uz vidējas uguns. Pievieno drupinātas garšvielas (kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli. Visu apcep, tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu un sāli pēc garšas, sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apm 20 min, līdz rīsi gatavi.