Telepathe "Dance Mother"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Klāt arī viens no 2009. gada pirmajiem jaunatklājumiem - Ņujorkas eksperimentālā tandēma Telepathe debijas plate.

Telepathe "Dance Mother"

(V2/Cooperative Music)

9/12

Protams, tie klausītāji, kas rūpīgi seko Bruklinas avangardiskās popmūzikas aktualitātēm, starp lāpnešiem TV on the Radio, 2008. gada varoņiem Gang Gang Dance, Effi Briest un citiem, būs pamanījuši arī Telepathe (izrunā "TEL-EP-ATH-EE").

Galvenais, kas piesaista uzmanību, ir fakts, ka Telepathe debijas albumu producējis TV on the Radio dalībnieks Deivs Siteks (Dave Sitek), tas pats, kas producējis brīnišķīgo Skārletas Johansones plati. Palīdzīgu roku albuma tapšanā snieguši arī Siteka grupas biedrs Kips Melouns (Kyp Malone) un !!! koncertsastāva dalībnieks Šenons Fančess (Shannon Funchess).

Telepathe "Dance Mother"
Telepathe "Dance Mother" Foto: Publicitātes foto

Siteka rokraksts jūtams visa albuma garumā - masīvi sintezatoru vāli, basīgas, smagnējas bungas (pa bungu tomiem), tiesa, viena liela atšķirība no TV on the Radio ir Telepathe sievietes vokāls, kas dziļi iestrādāts kopējā skaņas sienā. Brīžiem atmosfēriskās ģitāras un dzidrā balss rada asociācijas ar 1980. gadu izdevniecības "4AD" ierakstiem - Cocteau Twins, This Mortal Coil.

Telepathe, kas izveidojās 2004. gadā, pamatā darbojas divi cilvēki - jogas instruktore Busy Gangnes (bijusī progpanku grupas "Wikkid" dalībniece) un Melissa Livaudais (arī bijusī "Wikkid" un "First Nation"(tagad "Rings") dalībniece). Koncertos šobrīd grupai pievienojies arī Mirror Mirror dalībnieks Ryan Lucero.

Pirmo ievērību projekts gūst ar "Farewell Forest EP" un "Sinister Militia" mazo platīti (12"), līdz pagājušogad kopā ar grupas "Don Cabellero" dalībnieku Eriku Emmu (Eric Emm) top singls "Chrome’s On It" (skat. audio)

Izdošanas datums - 26.01.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu