Eliza Doolittle "Eliza Doolittle" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Jaunā Ziemeļlondonas dziedātāja Elaiza Dūlitla (Eliza Doolittle) lielās izdevniecības "Parlophone" paspārnē laidusi klajā brīnišķīgu, vieglu popmūzikas plati, kas lieliski iederētos jebkurā bērnu ballītes piknikā.

Eliza Doolittle "Eliza Doolittle"

(Parlophone)

10/12

Katru gadu lielās izdevniecības sameklē kādu talantīgu jaunu meiteni, apgādā to ar resursiem (gan mūziķiem, komponistiem un studiju, gan stilistiem un dažādiem viediem konsultantiem), ieraksta plati un galarezultātā to iesaiņo krāsainā, spīdīgā papīrītī kā gardu konfekti, no kuras grūti atrauties un atteikties. Pagājušogad tāds bija Piksijas Lotas (Pixie Lott) albums, vēl agrāk var minēt tādas dziedošas meitenes kā Vanesu Karltoni (Vanessa Carlton), Mišelu Branču (Michelle Branch), Kolbiju Kalē (Colbie Caillat), Gabrielu Čilmi (Gabriella Cilmi) u.c.

Šā gada popmūzikas suflē saldajā ēdienā ir 22 gadus vecās Elaizas Dūlitlas dziesmas (viņa ir visu dziesmu līdzautore). Debijas albums "Eliza Doolittle", kas šomēnes Apvienotās Karalistes albumu topā debitēja augstajā 3.vietā, ir pārdomāts retro popa, regeja, soula ieraksts (atgādina nedaudz Marka Ronsona (Mark Ronson) un Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) sadarbības estētiku), kas pārsteidz ar vieglumu un eleganci. Arī Elaizas balss ir tīra, dzidra un ar emocionālu "krekšķīti", kas īpaši jūtams šobrīd aktuālajā un valdzinošajā singlā "Pack Up" (skat. video, kas uzfilmēts Jamaikā). Dziesmā izmantoti 1915.gada dziesmas "Pack Up Your Troubles in Your Old Kit-Bag""vārdi.

Elaiza Dūlitla (skatuves vārds aizgūts no mūzikla "My Fair Lady"), īstajā vārdā Elaiza Keirda (Eliza Caird) dzimusi 1988.gadā un nāk no ģimenes, kas vairākās paaudzēs ir saistīta ar teātri un mūziku. Viņas mamma darbojas Vestendas teātrī un 1994.gadā pārstāvējusi Apvienoto Karalisti Eirovīzijas konkursā, viņas vecmāmiņa Silvija Janga dibinājusi slavenu aktieru skolu "Sylvia Young Theatre School", bet tēvs arī ir dziedātājs. Arī Elaiza savu dziedātājas karjeru sākusi, tieši piedaloties dažādos mūziklos.

Eliza Doolittle "Eliza Doolittle"
Eliza Doolittle "Eliza Doolittle" Foto: Publicitātes foto

Prieks, ka Elaiza nav kārtējais televīzijas talantu šovu produkts un guvusi ievērību, pateicoties tieši savām dziesmām. Pie albuma muzikālajām ietekmēm dziedātāja min tādus veterānus kā The Beach Boys un Steely Dan, no jaunajiem māksliniekiem atzinīgi izsakās par "OutKast" zvaigzni Andre 3000 un jauno "android pop" spīdekli Žaneli Monē (Janelle Monae)

Eliza Doolittle "Pack Up" from Logan Hefflefinger on Vimeo.

Interesanti, ka video vietnē "Yotube" var sameklēt arī Radiohead, Vampire Weekend dziesmas Dūlitlas un viņas dzīvās grupas versijā.

Savā žanrā ļoti gaumīgi.

Izdošanas datums - 12.07.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu