Bright Eyes "I'm Wide ..."/"Digital Ash..." (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot esam sagaidījuši solīto Konora Obersta (Bright Eyes) dubultalbumu, kas formāli izdots kā divi neatkarīgi ieraksti. Būdams nepieklājīgi jauns, Obersts jau ieguvis zināmu kulta statusu, protams, arī salīdzinājumi ar lielo Bobu Dilanu ir neizbēgami ... tas laikam piemeklē katru "jauno un daudzsološo" dziesminieku.

Bright Eyes "I''m Wide Awake It''s Morning"/"Digital Ash in a Digital Urn" (Saddle Creek) 11/12 9/12

Konors ir radījis divus stilistiski atšķirīgus ierakstus: "I''m Wide Awake It''s Morning" ir koncertos pārbaudītu akustisko americana tradīcijās ieturētu skaņdarbu apkopojums, savukārt "Digital Ash in a Digital Urn" ir studijas eksperiments.

Šie jaunie albumi seko pirms diviem gadiem iznākušajam "Lifted or the Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground", kas ierindojās "Billboard Heatseekers" topa otrajā vietā un ASV tika pārdots 174 000 kopiju. Pirmie singli no katra diska ir "Lua" un "Take It Easy".

"Digital Ash in a Digital Urn" producēt palīdzējuši Maiks Mogis, Džimijs Tamborello (Postal Service) un ģitārists Niks Zinners (Yeah Yeah Yeahs). Rezultāts ir pietiekoši veiksmīgs mūsdienu indie ieraksts ar dažām norādēm uz pēdējo gadu mūzikas tendencēm (kaut kas no Flaming Lips, Coldplay, Radiohead, Dj Shadow u.tml.). Obersta dziesminieka talants un emocionālais vokāls spiežas cauri visiem skaņu eksperimentiem, tādējādi atstājot tos otrajā plānā.

Mūzikas kritiķi gandrīz vienbalsīgi augstāk vērtē tieši otro tvartu (kompaktdisku) "I''m Wide Awake It''s Morning", kas ir loģisks turpinājums mākslinieka iepriekšējiem darbiem. Protams, arī "Digital Ash..." ir lielisks, taču, ja šos albumus salīdzina savā starpā, tad atšķirība ir milzīga. Minētajā akustiskajā dziesmu albumā trijos skaņdarbos piedzied kantrī mūzikas leģenda Emmilū Harisa, kā arī "alt. country" censonis Džims Džeimss no My Morning Jacket.

Plate sākas ar Obersta stāstu par kādu krītošu lidmašīnu, kas avarē ar visiem pasažieriem un muzikāli pārtop vitālā kantrī skaņdarbā. Ieraksts ir ieturēts klasiskā "alt. country" stilā, radot asociācijas ar Raienu Adamsu (Ryan Adams).

Abās platēs var atrast savus šedevrus un varbūt ne tik veiksmīgus skaņdarbus, taču, ja mākslinieks būtu nolēmis esošo materiālu sakompilēt vienā 60 minūšu garā albumā - nešaubos, ka tas būtu gada albums numur 1.

TVNET CD apskats: Bright Eyes „Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground”

Izdošanas datums 25.01.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu