Vasarīgie kubieši Sierra Maestra Rīgā! (audio) (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

23. maijā "Sapņu fabrikā" Kubas mūzikas zvaigznes Sierra Maestra kubiešu stilā atklāj jauno vasaras sezonu! Konkurss!

Audio:

Grupa Sierra Maestra ir kubiešu mūzikas pionieri, kas par Kubas mūzikas zvaigznēm kļuva 70. gados, atdzīvinot mūsdienīgā skanējumā Kubas mūzikas un dziesmu izpildīšanas tradicionālo stilu.

Šā stila savdabīgums muzikālajā sastāvā: ģitāra, taure, bongo, kongi, marakasi un vokāls. Jo tieši tā izskatījās Kubas orķestra muzikālais sastāvs tālajos 20. un 30. gados.

Atdzīvinot "SON" (soneros) klasisko skanējumu, Sierra Maestra būtiski ietekmēja Kubas mūzikas attīstību kopumā (tropical, caribbean, salsa, rumba). Rezultātā 30 gadu daiļrades laikā muzikanti ierakstīja 15 studijas albumus, vairāk nekā 10 singlus, viņus aicināja piedalīties vismaz 50 izlašu izveidošanā! Visi šie darbi apvienoja sevī dotā virziena agrāko muzikālo pieredzi un ietekmēja citu kubiešu meistaru daiļradi, tādu kā "Afro Cuban all Stars", "Buena Vista Social Club" u.c. Autoritatīvs izdevums "London Salsa Scene Info" par Sierra Maestra izsakās tā: "Viņi spēlē tā, it kā mūzika tecētu pa viņu vēnām, baudiet to!"

Neskatoties uz gadiem un bagātu daiļrades biogrāfiju, grupa Sierra Maestra turpina radoši darboties - 2000.gadā "Sierra Maestra" muzikanti piedalījās filmas "Salsa" uzņemšanā, kurā tie spīdēja gan kā aktieri, gan muzikanti, piepildot filmu ar patiesā kubiešu rakstura lieliskajiem ritmiem un dziesmām.

2002.gadā notika albuma "Rumbero Soy" relīze, kuru kritiķi un klausītāji novērtēja maksimāli augsti.

Taču 2005. gadā iznāca mūziķu monumentālais albums ar nosaukumu "SON - Soul of Nation", kura izlaišana tika pielāgota grupas nodibināšanas 30 gadu jubilejai.

Rezultātā – jauns, vēl nebijis Eiropas publikas intereses uzplaiksnījums par kubiešu mūziku. Un tajā laikā autoritatīvās Londonas avīzes "Times" muzikālās kritikas slejā parādījās liels raksts, kurā bija tādas rindiņas: "Pēdējais grupas albums, kurā ir apvienots Niko Sakito un Beni Mora laiku materiāls, ir kļuvis par pierādījumu kubiešu mūzikas klasiskā skanējuma atdzimšanai. Tagad, ja vēlaties sadzirdēt kaut ko tradicionālu, taču jaunu pēc skanējuma, nav nepieciešamības turpināt meklēt. Netērējiet laiku meklēšanai starp kubiešu mūzikas vecajiem ierakstiem, vienkārši paklausieties Sierra Maestra skanējumu!"

Grupa Sierra Maestra ir apbraukājusi visu pasauli, sniedzot milzīgu gandarījumu klausītājiem un visiem, kam patīk pozitīva, ritmiska latīņamerikāņu mūzika dvēselei.

Un tā 23.maijā Sapņu fabrikā grupa Sierra Maestra ar labākajām Kubas dziesmām.

Biļetes uz 23. maijā gaidāmo grupas Sierra Maestra koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Nepalaidiet garām šīs vasaras sākumu!

Trīs nedēļas pirms koncerta ir parādījušās jaunas, vasarīgi dzīvespriecīgas ziņas! Apmeklētājus, kuri ieradīsies uz koncertu 23. maijā, gaida interesanta, speciāli šim pasākumam izstrādāta scenogrāfija un kā galvenais pārsteigums – atsevišķa skatuve, uz kuras dejos šovagrupa "Salsa Carnaval".

Koncerta laikā viņi ne tikai uzlabos apmeklētāju garastāvokli, bet arī parādīs vienkāršākos "pa", lai visi, kuriem būs labs garastāvoklis, varētu dejot karstajos Latīņamerikas ritmos! Labi, ka Sapņu Fabrikas telpās vienmēr ir pieticis vietas dejai un aktīvajai atpūtai.

Taču lai pilnībā iejustos Latīņamerikas gaisotnē, visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Meksikāņu tekilas prezentācijā!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu