Indija baidās no "tempļa lāsta"; dārgumus rādīs sabiedrībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas Augstākā tiesa trešdien lēmusi, ka Padmanabhasvami templī Keralas štata galvaspilsētā Thiruvananthapuramā atrastos pasakainos dārgumus jāatrāda sabiedrībai, ziņo "India Times". Tikmēr iedzīvotāji un amatpersonas satraukušās par "tempļa lāstu".

Tiesa nolēmusi, ka dārgumi, kuru vērtība tiek lēsta vismaz piecu miljardu latu apmērā, ir jānofilmē, jāfotografē un jāatrāda sabiedrībai.

Cīniņi par dārgumu likteni

Tiesa pauda satraukumu par cīniņiem par dārgumu likteni, kas sākusies valsts un vietējo amatpersonu, garīdznieku un citu sabiedrības grupu starpā. Tiesa piedāvājusi iecelt muzeja kuratoru, kurš uzraudzītu dārgumu palikšanu templī. Pasakainos dārgumus joprojām apsargā desmitiem bruņotu militārpersonu.

Paredzēts, ka tiesa piektdien pēc konsultēšanās ar ekspertiem paziņos, kuri artefakti un dārgumi būtu jāizstāda muzejā apskatīšanai, kuri jāglabā seifos. Tiesa brīdina par nopietnām sekām, ja kāda no pusēm pieteiks tiesības uz atrastajiem dārgumiem.

Jau ziņots, ka tempļa valvēs negaidīti atrastas milzīgas bagātības, kas tur glabājušās simtiem gadu - simtiem kilogramu zelta monētu, maisiem dārgakmeņu, retu rotaslietu.

Baidās no dārgumu lāsta

Daļa sabiedrības tikmēr baidās no iespējamā dārgumu lāsta, kas varētu aktivizēties, atverot vēl vienu tempļa valvi. Tas, ka pēdējā no valvēm ir īpaši noslēgta, liekot domāt, ka tur, iespējams, esošās bagātības nav domātas atvēšanai. Par pēdējās valves atvēršanu tikšot lemts šīs nedēļas beigās.

Tempļa radžu ģimene paziņojusi, ka vēl neatvērtās krātuves atvēršanai varētu būt ļoti sliktas sekas, un par to vēstot senās tempļa leģendas. Izplatījušās runas, ka jau tagad kāds tempļa inventarizācijas dalībnieks guvis smagu ievainojumu kājā, vēl kādam mirusi slimā māte.

Templis būvēts tālajā 1566.gadā. Līdzīgi kā ēģiptieši un citu tautu pārstāvji arī vietējie indieši tic, ka vēsturiskos dārgumus nereti sargā lāsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu