Latvijai dzimšanas dienā tiek dāvāta DIŽTORTE

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīzija par Latvijas lielāko torti – Latvijas DIŽTORTI ir realizējusies vairāk ka 1,2 tonnu apjomīgā siera-aveņu tortē. Latvijas 96. dzimšanas diena būs īpaša ar to, ka tiks sarūpēta lielākā torte Latvijas vēsturē – Latvijas DIŽTORTE! Atzīmēsim valsts gadadienu grandiozi un garšīgi, tieši tāpēc ikviens interesents ir aicināts doties uz Esplanādei jau šovakar 17:00 vakarā, lai nobaudītu savu gabaliņu no Latvijas DIŽTORTES!

Darbs pie Latvijas DIŽTORTES aizsākās jau pagājušās nedēļas laikā, kad tika izveidotas tortes 132 smilšu mīklas pamatnes, kuras kopā salikt bija nepieciešams pasākuma norises vietā! Torti salikt Latvijas veidolā uzņēmās ceptuve «Drusti», kur kopā plecu pie pleca teltī Esplanādē strādāja 7 konditori jau visu 17.novembra dienu. Pēc vairāk kā 12 stundu ilga darba – Latvijas DIŽTORTE ir ieguvusi apmērus, kādi tie bija sākotnējā vīzijā. Konditori savu darbu beidza ap plkst. 02:00 naktī, lai jau pēc mazāk kā 15 stundām savu garadarbu atradītu Latvijas dzimšanas dienas svinētajiem!

Latvijas DIŽTORTE būs vairāk kā 1,2 tonnu smaga siera – aveņu kūka, kuras pagatavošanai bija nepieciešami vairāk kā 300kg siera krēma, apmēram 300kg putukrējuma, aptuveni 100 kg aveņu un želeja, kuras pārklājums piešķir DIŽTORTEI neticamu ekselenci! DIŽTORTES pamatkārtā izmantotas smilšu mīklas pamatnes, kur vietām ir ieceptas avenes, lai nodrošinātu, ka visos gabaliņos jūtamas avenes. Pamatslānis pārklāts ar siera krēma kārtu, saldu pieskārienu piešķirot ar baltās šokolādes uzlējumu. Latvijas DIŽTORTEI kā gaumīga pēcgarša tiek pārklāts aveņu pārklājums Latvijas kontūras veidolā, tā sveicot valsti tās dzimšanas dienā!

Svinīgā tortes atklāšana notiks Esplanādē, 18.novembrī plkst. 17:00. Ikviens klātesošais varēs nobaudīt gabaliņu gardās tortes, kā arī iepazīties ar orģinālrecepti, pēc kuras gatavota torte un uzzināt, cik un kādas izejvielas izmantotas Latvijas DIŽTORTE pagatavošanā. Tortes atklāšanu vadīs Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu