Turcija bloķē vietnes, kas pārpublicē «Charlie Hebdo» jaunāko numuru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas tiesa trešdien nolēma, ka tīmekļa vietnes, kas pārpublicējušas franču satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» jaunākā numura vāku, uz kura atkal aplūkojama karikatūra par musulmaņu pravieti Muhamedu, ir bloķējamas, ziņo aģentūra «Anatolia».

«Ir nolemts, ka pieeja attiecīgām interneta vietņu sadaļām, kurās šodien atrodams «Charlie Hebdo», tiks aizliegta,» teikts spriedumā.

Kā ziņots, pirmajam numuram, kas iznācis pēc pagājušā nedēļā žurnāla redakcijā notikušā slaktiņa, uz vāka redzams Muhameds, kas tur plāksnīti ar uzrakstu «»Je suis Charlie«» («Esmu Šarlī»).

Riskējot ar musulmaņu sašutumu, izvilkumus no šī numura pārpublicējis arī ietekmīgais turku laikraksts «Cumhuriyet», kas tādējādi vēlējies izrādīt solidaritāti islāmistu slepkavu upuriem un paust atbalstu vārda brīvībai.

Laikraksts gan nav pārpublicējis pretrunīgi vērtēto vāku, taču samazināta izmēra karikatūra ar pravieti divreiz atrodama tā iekšlapās, ilustrējot komentārus par šo tēmu.

Lai gan Turcijas vadošās amatpersonas, kas pārstāv uz islāmistu kustības bāzes veidoto Taisnīguma un attīstības partiju (AKP), nosodījušas Parīzē pastrādātos islāma ekstrēmistu noziegumus, tās centušās iegalvot, ka galvenā atbildība par tiem gulstoties uz Eiropā pieaugošo islamofobiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu