Apšaude naktsklubā Floridā. Ir vismaz 50 upuru, 53 ievainoto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seksuālo minoritāšu naktsklubā Orlando, ASV Floridas štatā, svētdien ap plkst. 2 pēc vietējā laika notikusi apšaude. Apšaudē ir vismaz 50 upuru, ievainoto - vismaz 53, vairākiem ievainojumi ir smagi. Uzbrucējs, kas atklāja uguni klubā «Pulse» no skatuves, likvidēts. Policija to nodēvējusi par teroraktu. Uzbrukuma brīdī klubā bija ap 320 cilvēku. Mediji to jau nodēvējuši par ļaunāko masu apšaudi ASV vēsturē.

Atsevišķi mediji ziņo, ka atbildību uzņēmies ar «Islāma valsti» saistīts grupējums «Amaq». Bet ASV prezidents savā agrākajā paziņojumā norādīja, ka ASV joprojām izmeklē jebkuras aizdomā turamā «simpātijas» pret «apvienībām». Tomēr joprojām nav skaidrs, uz kādām grupām bija mērķēts šis uzbrukums un kādas bija saiknes slepkavam ar jebkādiem teroristiskiem grupējumiem. Drošības struktūru pārstāvis norāda, ka šis tomēr nepierāda, IS saistību ar uzbrukumu.

Apšaude sākās aptuveni plkst. 2 (plkst. 9 pēc Latvijas laika). Vispirms tika šauts pie kluba, bet pēc tam apšaude ar policistiem turpinājās kluba ēkā, atklāja Mina. Plkst. 5 ēkā iebruka īpašo uzdevumu vienība, lai izglābtu ķīlniekus. Apšaudē iesaistījās deviņi policisti, no kuriem viens ievainots acī, atklāja Orlando policijas priekšnieks.

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz kādu amatpersonu, vēstīja, ka

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) notikušo izmeklē kā teroraktu. FIB uzskata, ka šāvējam varējusi būt nosliece uz islāma ekstrēmismu.

«Mēs esam iztīrījuši ēku, un (..) mums ir nevis 20, bet 50 upuri», neskaitot šāvēju, preses konferencē paziņoja Orlando mērs Badijs Daiers, piebilstot, ka 53 cilvēki ievietoti slimnīcā.

ASV telekanāli ziņoja, ka šāvējs identificēts kā Omārs Matīns - 1986.gadā dzimis afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, bet policija šo informāciju vēl nav apstiprinājusi. Šāvējs mira sadursmē ar likumsargiem, informēja policija, kas iepriekš pie kluba veica kontrolētu spridzināšanu.

Klubs Orlando "Pulse"
Klubs Orlando "Pulse" Foto: Twitter@regated

Policija bija izziņojusi preses brīfingu, taču to atcēla, paziņojot, ka par jaunumiem ziņos savā Twitter kontā. Sabiedrība joprojām tiek aicināta netuvoties notikuma vietai.

Šis ir jau otrais traģiskais incidents Orlando pēdējās pāris dienās.

Piektdienas naktī pilsētā tika nošauta ASV muzikālā konkursa «The Voice» bijusī dalībniece Kristīna Grimmī.

22 gadus vecā dziedātāja ar grupu «Before You Exit» uzstājās Orlando koncertzālē «The Plaza Live». Pēc koncerta beigām viņa sniedza autogrāfus, kad viņu sašāva 27 gadus vecais Kevins Džeimss Loibls, kurš pēc tam nošāvās. Viņa motīvi vēl nav noskaidroti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu