Vācijas policija nošauj vīrieti, kas kinoteātrī sagrābis ķīlniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsētā Fīrnhaimā, kas atrodas uz dienvidiem no Frankfurtes vēl kādu gabalu aiz Darmštates, līdz zobiem bruņojies vīrietis šodien pēcpusdienā iegājis vietējā daudzzāļu kinoteātrī, četras reizes izšāvis gaisā no garstobra ieroča, pavēlējis visiem apsēsties uz grīdas un draudējis, ka nepakļaušanās gadījumā atklās uguni. Laikraksts «Bild», atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņo, ka vīrietim pār plecu bijusi patronjosta, bet seja bijusi paslēpta aiz maskas.

Pašlaik notikuma vietā ar helikopteri no Frankfurtes ir ieradusies policijas specvienība. Hesenes radio ziņo par 25 ievainotiem kino centra apmeklētājiem, taču atsevišķi mediji min daudz lielāku cietušo skaitu - līdz pat 50. Policija šo informāciju pagaidām atsakās komentēt. Visa kino centra apkārtne ir norobežota un nejauši garāmgājēji tai vairs nevar piekļūt.

Laikraksts «Bild» vēsta, ka vīrietis izsmidzinājis asaru gāzi un tieši no tās esot cietuši 25 kino teātra apmeklētāji. «Darmstädter Echo» savukārt ziņo, ka vairākus kino centra apmeklētājus uzbrucējs ir saņēmis par ķīlniekiem. Frankfurtes policija pagaidām apstiprina tikai pašu faktu par bruņoto uzbrucēju, taču nekādas plašākas notikušā nianses neatklāj. Runa pagaidām esot par «neskaidriem draudiem».

Tikko saņemta ziņa, ka policijas speciālo uzdevumu vienība vīrieti ir nošāvusi. Par viņa rīcības motīviem nekādas skaidrības vēl nav.

Avoti drošības struktūrās pavēstījuši, ka šajā gadījumā nav runa par terora aktu, bet gan par vienpati, kura rīcība liek domāt par garīga rakstura traucējumiem.

Jau pēc ķīlnieku drāmas laikraksts «Bild» vēlreiz koriģējis savu versiju par asaru gāzes izmantošanu, norādot, ka to pielietojusi policija nevis uzbrucējs. Savukārt pie nošautā vīrieša mirstīgajām atliekām uzieta sprāgstvielu veste un rokas granāta. Par viņa indentitāti joprojām nekas netiek ziņots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu