Universitātes pilsētiņā Floridā sabrucis gājēju tilts; bojā gājuši četri cilvēki

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Floridas Starptautiskās universitātes pilsētiņā Maiami ceturtdien sabrucis gājēju tilts, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Incidentā gājuši bojā vismaz četri cilvēki.

(Papildināta ziņa.)

Kā vēsta vietējie mediji, incidentā bojā gājušie un cietušie bija iesprostoti astoņās automašīnās, kas atradās zem sagruvušās būves drupām.

Maiami-Deidas apgabala ugunsdzēsēju priekšnieks Deivs Daunijs preses konferencē sacīja, ka deviņi cilvēki tikuši hospitalizēti.

Glābēji visu nakti turpinās meklēt vēl citus iespējamus izdzīvojušos, viņš piebilda.

«Galvenais ir fokusēties uz cilvēku glābšanu. Tiklīdz tā būs pabeigta, vadību pārņems mūsu slepkavību [izmeklēšanas] birojs,» sacīja Maiami-Deidas apgabala policijas direktors Huans Peress.

Floridas štata gubernators Riks Skots sarunā ar reportieriem sacīja, ka šī katastrofa tiks izmeklēta. Ja tiks konstatēts, ka kāds izdarījis kaut ko nepareizi, «mēs viņus sauksim pie atbildības,» solīja Skots.

Aculiecinieki vietējiem medijiem pastāstīja, ka dzirdējuši skaļu troksni un redzējuši, ka tilta vietā paceļas milzīgs putekļu mākonis. Kliedzieni, kas nākuši no drupām, bijuši «šausminoši».

Tilts, kas izbūvēts pāri ielai, tika uzstādīts tikai sestdien, vēsta ASV medijs «CBS Miami». To bija paredzēts atklāt 2019. gadā.

Universitātes studenti un mācībspēki jau sen esot pieprasījuši gājēju tiltu, lai varētu izvairīties no intentsīvās satiksmes uz ielas, kas atdala mācību telpas no kopmītnēm.

Pagājušā gada augustā uz šīs ielas automašīna notrieca kādu studentu, kurš incidentā gāja bojā.

Uzņēmuma «Munilla Construction compay», kas piedalījās tilta būvniecībā, pārstāvji sociālajā tīklā Twitter izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un apgalvoja, ka veiks ekspertīzi, lai noskaidrotu, kāpēc tilts sabruka, kā arī sadarbosies ar izmeklētājiem visos iespējamos veidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu