Singapūras zinātnieki no tofu siera radījuši «veselīgu» alkoholu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Singapūras zinātnieki pirmo reizi pasaules vēsturē radījuši alkoholu, izmantojot Āzijā populāro ēdienu – tofu. Turklāt zinātnieki apgalvo, ka šis alkoholiskais dzēriens ir labs cilvēka veselībai, vēsta «Business Insider».

Zināms, ka tofu ražošanā rodas ārkārtīgi liels daudzums sūkalu, kas piesārņo apkārtējo vidi un veicina skābekļa noplicināšanos ūdeņos.

Ņemot vērā šo faktoru, zinātnieki nolēma rīkoties un no liekajām sūkalām radīt vēl nebijušu alkoholu.

Jaunais dzēriens jau nosaukts par Sašī (Sachi), un tā izveidei bija nepieciešami trīs mēneši, lai ilgā fermentācijas procesā, dzeltenīgās sūkalas pārvērstu vieglam vīnam līdzīgā dzērienā.

Dzēriena sastāvā ietilpst sūkalas, cukurs, raugs un citas vielas, un zinātāji stāsta, ka tas ir nedaudz salds, ar augļu piegaršu. Alkohola saturs šajā dzērienā ir 8 procentus liels.

Neskatoties uz dzēriena patīkamo garšu, tas, kā apgalvo zinātnieki, ir arī labs cilvēka veselībai, proti, tas labvēlīgi ietekmē kaulus un sirdi, kā arī samazina vēža risku.

Pašlaik dzēriena derīguma termiņš ir aptuveni četri mēneši, tomēr nākotnē ar konservantiem to plānots vismaz dubultot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu