Kaķi spēj paredzēt notikumus (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starp dzīvniekiem, kuri spēj paredzēt notikumus, pirmo vietu ieņem kaķi. Daudzas tautas uzskata, ka gadījumā, ja kaķis mazgājas, ir gaidāmi ciemiņi. Taču ir arī pavisam neticami gadījumi, kad kaķis savu saimnieku ir izglābis no nāves.

Amerikā meitenēm līgavaiņa izvēlē tiek rekomendēts ņemt vērā kaķa uzvedību. Nākamajam vīram ar kaķi jānoorganizē "nejauša" tikšanās. Ja dzīvnieks paskries malā un noslēpsies, tad jāsecina, ka cilvēks "nav drošs". Bet, ja kaķis apsēdīsies viņam uz ceļiem, tad paredzams, ka viņš būs labs vīrs.

Otrā pasaules kara laikā kādā zenitbaterijā, kas atradās pie Ļeņingradas, uzradās ļoti kārns un izbadējies kaķis. Viņam piemita neparasta īpašība — pirms vācu lidmašīnu parādīšanās viņš līda zem guļasvietas. Tā kareivji gatavoja bateriju šaušanai vēl pirms tika saņemts trauksmes signāls! Kaķim par to pienācās uzturs, un viņa aprūpei tika nozīmēts speciāls karavīrs.

Kad 1948. gadā Ašhabadā notika katastrofiskā zemestrīce, ceturtdaļstundu pirms grūdiena kaķis kādā mājā uzlēca uz spilvena, ko agrāk nekad nebija darījis, un sāka ar zobiem vilkt saimnieku aiz apkaklītes. Viņš svieda kaķi nost no gultas, bet dzīvnieks atkal lēca gultā un beigu beigās lika saimniekam celties un nakts vidū iziet uz ielas. Pēc minūtes aiz viņa muguras māja sabruka.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu