Zoodārza mežacūkas atveldzējas dušā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iestājoties karstajam laikam, mežacūkām un citiem zoodārza iemītniekiem pēc vajadzības tiek sniegtas veldzējošas dušas un ūdens prieki, pastāstīja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Lai gan ārā valda liels karstums, Rīgas zooloģiskā dārza iemītnieki jūtas labi un laika apstākļu izmaiņas nejūt. "Šis karstums vēl nav nekas," iemītnieku labsajūtu apliecināja Līdaka.

Zoodārza pārstāve pauda izbrīnu, ka apmeklētāju jautājumi par iemītnieku veselības stāvokli un karstuma pārciešanu katru gadu atkārtojas. "Dzīvnieki ir gudri, tāpēc aktīvāki ir rītos un vakaros, bet dienā patveras ēnā. Līdzīgi kā ar cilvēkiem ‒ uz jūru jādodas rīta pusē, nevis jābojā veselība pašā dienas karstumā," viņa sacīja.

Arī ziemas dzīvnieki ir gatavi karstumam – polārlapsām, leduslāčiem un citiem ziemas dzīvniekiem ir nomainījies vasaras kažoks, kas ir daudz plānāks.

Rīgas zooloģiskā dārza iemītnieki ir gatavi karstākiem laika apstākļiem, un uztraukumam par dzīvnieku labsajūtu nav pamata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu