Pāvests aicina Pakistānu atcelt likumu par zaimošanu (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pāvests Benedikts XVI pirmdien nāca klajā ar aicinājumu Pakistānai atcelt likumu par islāma zaimošanu, norādot, ka tas kalpo par pamatojumu "netaisnībai un vardarbībai".

"Es atkārtoti mudinu valsts līderi spert nepieciešamos soļus šā  likuma atcelšanai," uzsvēra katoļu baznīcas galva. "Pendžabas gubernatora traģiskā slepkavība liecina par steidzamo nepieciešamību panākt progresu šajā virzienā."

Tradicionālās Jaungada tikšanās laikā ar ārvalstu vēstniekiem pāvests norādīja, ka Pakistānas likums par zaimošanu ir piemērs "normām, kuras kaitē reliģijas brīvībai".

Protestējot pret iespējamo likuma grozīšanu, svētdien Karāči pulcējās vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Pagājušajā nedēļā noslepkavotais Pendžabas gubernators Salmans Tasīrs aicināja grozīt pretrunīgi vērtēto likumu, uz kura pamata nesen kādai kristietei tika piespriests nāvessods. Taču viņa liberālā nostāja izraisīja arvien lielāku ietekmi baudošo konservatīvo reliģisko aprindu niknumu.

Ap likumu virmojošās kaislības uzliesmoja, kad pagājušā gada novembrī bijušais informācijas ministrs Šerijs Rehmans ierosināja likumprojektu, kas paredzēja atteikties no nāvessoda piespriešanas personām, kuras notiesātas par zaimošanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu