Līgo svētkos "Straumēnos" konfliktējuši latvieši un krievi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: anglobalticnews.co.uk

Līgo svētkos Lielbritānijas latviešu kopienas mītnē "Straumēnos" konfliktējuši latviešu un krievu tautības līgotāji, Lielbritānijas latviešu ziņu portālam "Anglo Baltic News" pavēstīja aculiecinieki.

Līgošanu Lielbritānijas latviešu kopienas mītnē "Straumēnos" aizvadītajā nedēļas nogalē aizēnojuši vairāki kautiņi, pēc kuriem viens vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Līgo svētku laikā 18.jūnijā Lielbritānijas "Daugavas vanagu" organizācijas īpašumā "Straumēni" ātrās palīdzības mediķi bija jāsauc trīs reizes, vēsta portāls.

Svinībās aptuveni 100 krievu tautības svinētāju

Kā portālam skaidroja notikumu aculiecinieki, "Straumēnos" starp diviem tūkstošiem līgotāju bija aptuveni simts krievu tautības Latvijas valstspiederīgo, kas uz svētkiem ieradušies trīs palielās grupās.

Starp smagi cietušo latviešu puisi un krievu svinētājiem līgošanas laikā vairākkārt izcēlies konflikts, stāstīja aculiecinieki.

Saņem ārstu palīdzību un atkal iet kauties

Pēc vienas izkaušanās puisim sniegta medicīniskā palīdzība un viņš atgriezās pie svinētājiem, taču starp viņu un krievvalodīgajiem no jauna izcēlies kautiņš.

Puisis otrajā kautiņā guvis smagas traumas un nogādāts slimnīcā.

Strīdos iesaistītie bija pamatīgā alkohola reibumā, raksta portāls.

Kā vēsta "Anglo Baltic News", arī pērn "Straumēnu" līgošanas pasākumā izcēlušies konflikti starp Latvijas latviešiem un krieviem. Tad incidentu bija vairāk, taču neviens no tiem nebija tik nopietns kā šogad.

Konflikta vaininieks nav zināms

Portāls norāda, ka nav zināms, kas uzsāka konfliktus - vai vārdu apmaiņas uzsākuši krievvalodīgie, vai arī latvieši pauduši neapmierinātību, ka uz līgo svētkiem ieradušies cittautieši.

Šogad pasākumu "Straumēnos" apmeklēja mazāks cilvēku skaits nekā pērn - iepriekšējā gada 4000 viesu vietā šogad ieradās aptuveni 2000 cilvēki, starp kuriem bija arī Lielbritānijā dzīvojošie lietuvieši un arī briti.

Šajā nedēļas nogalē paredzēts otrs lielais šī gada Lielbritānijas latviešu līgo pasākums. Tas notiks 25.jūnijā, Lielbritānijas pilsētā Bostonā. Sagaidāms, ka būs pāris tūkstoši apmeklētāju, kuri dziedās līgo dziesmas un baudīs no Latvijas atbraukušo viesmākslinieku sniegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu