Māte Krievijā stundu spiesta klausīties, kā meitu plosa lācis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

19 gadus vecās Olgas Moskaljovas māte stundu sarunā pa telefonu bija spiesta bezpalīdzīgi noklausīties, kā viņas meitu saplosa lāči, ziņo "Daily Mail".

19 gadus vecā Olga ar patēvu Igoru Sibīrijā, Kamčatkas apgabalā bija devusies uz meža upi, lai izņemtu tur atstātos tīklus, kad viņiem uzbruka lāči. Redzot, kā viens no lāčiem patēvu nogalina, Olga centās bēgt, taču viena no bara lāčumātēm viņu panāca.

Kamēr lācis ar savu upuri rotaļājās, Olga satvēra mobilo telefonu un vairākkārt zvanīja mātei, stāstot par notiekošo un lūdzot palīdzību. Tatjana zvanīja vīram Igoram, nezinot, ka lāču uzbrukumā cietis arī viņš un jau ir miris.

Šausminošās stundas laikā Olga, kurai uzbruka lāči, mātei Tatjanai zvanīja trīs reizes.

"Mammu, lācis mani plosa. Tā ir tāda agonija. Lūdzu, palīdzi!"

izmisīgi cerot uz palīdzību, mātei sauca Olga. Māte sākotnēji nodomāja, ka meita neveiksmīgi joko. "Taču mirkli vēlāk es viņas balsī izdzirdēju patiesas šausmas un sāpes. Varēja arī dzirdēt lāča rūkšanu un ēšanas šmakstoņu. Man šķita, ka no šoka nomiršu," sieviete atceras.

Glābēji nepaspēj ierasties laikā

Sieviete par uzbrukumu informēja arī policiju un citus radiniekus, taču laikā ierasties meitenei palīgā tie nepaspēja.

Otrā zvana mātei laikā Olgu plosīja jau četri lāči. "Mammu, lāči ir atpakaļ. Viņa atgriezās un atveda sev līdzi trīs savus mazuļus. Viņi mani ēd," mātei notiekošās šausmas atklāja Olga.

Kad meitene saņēmās mātei piezvanīt trešo reizi, gandrīz stundu pēc pirmā zvana, viņa apjauta, ka ir tuvu nāvei. Lāči bija devušies prom un pametuši meiteni nomiršanai.

"Mammu, man vairs nesāp. Es nejūtu sāpes. Piedod man par visu. Es tevi tik ļoti mīlu," skanēja jaunietes pēdējais mātei teiktais.

Pusstundu pēc šā zvana uzbrukuma vietu beidzot atrada Igora brālis Andrejs - savu brāli viņš atrada mirušu, lāčiem viņu turpinot plosīt. Arī Olga jau bija mirusi.

Tuvos cilvēkus zaudējusī māte atzīstas, ka notikušais viņu satriecis. Meitai priekšā bijusi spoža nākotne ar viņas draugu. "Mana meitiņa bija tik jauka. Viņa bija smaidīgs, draudzīgs un silts cilvēks. Olga tikko bija pabeigusi mūzikas skolu un pirms dažām dienām ieguvusi vadītāja tiesības," viņa saka.

Lāceni un mazuļus nomedī

Uz mežu tika nosūtīti mednieki, lai lāču māti ar bērniem nogalinātu. Krievijā pēdējā laikā piedzīvoti vairāki lāču uzbrukumi cilvēkiem. Barības trūkuma dēļ šie dzīvnieki arvien biežāk dodas uz cilvēku apdzīvotām vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu