Militāro mācību «Baltic Host» uzņemošā valsts šogad būs Igaunija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Baltijas valstu kopīgo militāro mācību «Baltic Host 2012» uzņemošā valsts šogad būs Igaunija, informēja Igaunijas Aizsardzības ministrijā.

«Baltic Host 2012» vienlaicīgi norisināsies visās trīs valstīs vienlaikus no 26.jūnija līdz 2.jūlijam, aģentūrai BNS pastāstīja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenajā štābā. Igaunija būs mācību uzņemošā valsts, jo tur atradīsies mācību galvenais štābs un atbalsta vienības atradīsies Tartu.

Mācības atbalstīs NATO operāciju komandcentrs, 1.Vācijas - Nīderlandes korpuss, ASV Eiropas komandcentrs un Polijas bruņotie spēki.

«Baltic Host 2012» ir štāba komandpunkta mācības, kuru mērķis ir pilnveidot Baltijas valstu aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta (UVA) operāciju laikā, proti, uzņemot sabiedrotos spēkus Baltijas valstīs.

Pirmo reizi šādas mācības Baltijas valstīs notika 2009.gadā Tartu, Igaunijā, un tika nolemts, ka tām jākļūst par pastāvīgu mācību ciklu, kas Baltijas valstīs notiek katru gadu. Pērn Lietuva bija galvenā mācību vieta, bet gadu iepriekš tā bija Latvija.

Sabiedroto spēku uzņemšanā līdztekus aizsardzības nozarei ir iesaistītas arī daudzas civilās institūcijas un privātās organizācijas. Tāpēc, lai pilnveidotu visu iesaistīto institūciju koordinētu sadarbību, ir nepieciešama regulāra apmācība UVA procedūru īstenošanā.

Uzņemošās valsts atbalsts ir civilais un militārais atbalsts, ko miera laikā, krīzes vai kara apstākļos uzņemošā valsts sniedz sabiedroto spēkiem un organizācijām, kas atrodas valsts teritorijā, veic operāciju tajā vai šķērso to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu